Lynn (10) leest over Sinterklaas

Algemeen
Lynn (10) en haar moeder Adrienne Kempkes zijn blij met de Sinterklaasboeken, geschreven door BN'ers. FOTO: Morvenna Goudkade
Lynn (10) en haar moeder Adrienne Kempkes zijn blij met de Sinterklaasboeken, geschreven door BN'ers. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

Zaterdag 5 december is het pakjesavond. En dat betekent ook: lekker lezen met de Sint. In deze krant hielden we vorige maand een prijsvraag, waarmee lezers Sinterklaasboeken konden winnen. De boeken zijn geschreven door BN’ers als Gordon, Maxime Meiland en Roxeanne Hazes. De 10-jarige Lynn Kempkes uit Boskoop is er blij mee.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP - Lynn en haar mama Adrienne Kempkes vinden de boeken superleuk. “Ik ken Maxime Meiland wel”, zegt Lynn, terwijl ze door ‘Sint en de verdwaalde pakjesboot’ bladert. “En Gordon en Roxeanne ken ik ook, maar ik wist niet dat die ook boeken schrijven.” De scholiere, ze zit in groep 6 van de Immanuelschool in Boskoop, is druk met Sinterklaas. “Ik moet een surprise maken voor school, op 4 december vieren we Sinterklaas in de klas. Ik maak er ook een gedicht bij.”

Dat ze in de krant komt, vindt Lynn erg leuk. Met een blik op mama Adrienne: “Dan brengen wij alle kranten rond waar we zelf in staan.” De familie Kempkes blijkt een echt krantengezin. “Wij bezorgen de Gouwe Koerier in een deel van Boskoop”, vertelt Adrienne. “Mijn schoonmoeder, Teuny van 83, vouwt de kranten. Daarna brengen we ze met zijn allen rond. Eerst deed onze zoon Sven van 14 de krantenwijk, maar door corona zitten we veel thuis en nu bezorgen we gezellig met het hele gezin. Mijn man Bas gaat ook mee, lekker naar buiten.” 

Behalve Lynn en haar moeder Adrienne, zijn ook lezeressen Maaike van Klaveren en Marloes de Natris met Sinterklaasboeken verblijd. Zij ontvangen ‘Sint en de verdwaalde pakjesboot’ door tv-persoonlijkheid Maxime Meiland, ‘Sinterklaas en de vuurvliegjes’ door zanger/presentator Gordon en ‘Sint wordt drummer’ door zangeres Roxeanne Hazes. 

Maaike en Marloes wonen allebei in Boskoop en zullen de boeken zeker gaan voorlezen. Maaike aan haar eigen kinderen en Marloes aan haar neefjes, zo laat ze weten: “Superleuk dat ik heb gewonnen! Ik heb twee kleine neefjes, Matthias van vijf en Sam van anderhalf. Ik vind het erg leuk om hen voor te lezen, dus de Sinterklaasboeken komen heel goed van pas.”

Marloes leest niet altijd ‘live’ voor, want haar neefjes wonen in Arnhem. “Ik lees ook vaak via Whatsapp. Maar we gaan 4 december naar Arnhem, dus dan kan ik wel live voorlezen. Vooral Matthias is nu natuurlijk veel met Sinterklaas bezig. Sam kan al best goed sinterklaasliedjes zingen, hij noemt hem ‘Kjaash’, en vindt het vooral heel leuk om dingen aan te wijzen in boekjes. Ik verheug me erop lekker met hen te gaan lezen in de Sinterklaasboeken. En plaatjes kijken natuurlijk.” 

Niet gewonnen? De boeken zijn ook verkrijgbaar in de supermarkten van Hoogvliet en PLUS.