Progressie belofterenner Roy Hoogendoorn

Algemeen
Roy Hoogendoorn timmert flink aan de weg.
Roy Hoogendoorn timmert flink aan de weg. Foto: aangeleverd

BOSKOOP- De 19-jarige Boskoper Roy Hoogendoorn is een talentvolle marathonschaatser – in de Ormer ICT ploeg van Henk Angenent - èn een talentvolle wielrenner in het Noord-Brabantse team van Willebrord Wil Vooruit. Corona zorgde ervoor dat hij in 2020 en het begin van 2021 geen behoorlijk wedstrijdprogramma kon afwerken

Sinds een week of vier is dit veranderd en maakte hij kilometers in het Nederlands Kampioenschap, de Belgische klimklassieker GP Color Code en de Omloop der Kempen. Dit betaalde zich zaterdag uit in de Polderronde van Middelharnis met een derde plaats tussen beloften (onder 23 jaar), eliterenners en B-profs.

Kopgroep

 ,,Ik verzeilde al snel in een kopgroep van zes,” legt Roy uit. ,,Die kopgroep bleef tot het einde uit de greep van het peloton. Toen het begon te regenen kwam ik ten val. Met schaafwonden keerde ik vooraan terug en kon ik naar het brons sprinten. Mijn eerste podiumplaats. Ik ben er heel blij mee.”

Jacht op succes

Roy gaat nu op jacht naar meer succes. Zaterdag hoopt hij in de Zuiderzeeronde op een top tien plaats. Begin augustus staat Roy op de startlijst van de Hel van Voerendaal en de meerdaagse Ronde van Namen in Wallonië, België.