Veilig naar buiten op de duofiets van Fietsmaatjes

Algemeen
Op de duofiets fietsen kan coronaproof.
Op de duofiets fietsen kan coronaproof. (Foto: Aangeleverd)

Voorlopig zijn er nog geen versoepelingen van de coronamaatregelen in aantocht. Maar dit kan wel: samen met een maatje veilig en coronaproof fietsen op een elektrisch ondersteunde duofiets van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Alphen- Fietsmaatjes koppelt mensen die door omstandigheden niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen, aan een vrijwilliger zodat er gezamenlijke fietstochten gemaakt kunnen worden. De fietsen zijn uitgerust met een tussenscherm waardoor iedereen coronaproof op pad kan. Na elk gebruik worden de fietsen en het tussenscherm schoongemaakt. Jumbo Ten Brink Food Herenhof bv stelde hiervoor een voorraad desinfectiespray beschikbaar.

Op dit moment zijn er vijf duofietsen verspreid over Alphen beschikbaar, maar er wordt gewerkt aan uitbreiding van het aantal fietsen en stallingsplekken. Fietsmaatjes heeft daardoor ook ruimte voor meer gasten en vrijwilligers. Wie meer wil weten kan terecht op de website www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl. Daar kunt u zich eventueel ook direct aanmelden.

Met de duofietsen van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn staat niets u in de weg om lekker actief buiten bezig te zijn met een maatje. https://fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl