#kloffietijd in de bibliotheek

Algemeen
Een kunstboekje van Elly Nederpeld.
Een kunstboekje van Elly Nederpeld. (Foto: archief)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Wie binnenloopt bij de Bibliotheek in Alphen aan den Rijn kan er niet omheen. Op de eerste verdieping, hoog bovenin pronkt Het Nest met al zijn kleur. Het is bijna af. Nu de huidige maatregelen bezoek in de bibliotheek weer toelaat, is ook de expositie ingericht en is er een aantal workshops te volgen.

De expositie laat het hele proces van Het Nest zien. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook. Bezoekers kunnen zelf ook onderdeel worden van de expositie door in de Bibliotheek een foto met de polaroid camera te maken met hun favoriete kledingstuk. Delen via social media kan ook onder de #kloffietijd.

Kunstenaar achter Het Nest, Femke van Gemert komt op zaterdag 4 september naar de Bibliotheek. Bezoekers worden opgeroepen die dag mee te helpen met het knippen en naaien van stroken stof.

Op 10 september kan de jeugd zijn mouwen opstropen en samen met Femke touwen twisten van alle stroken stof. De touwen worden ook echt in Het Nest gebruikt en maken het helemaal af. Zaterdag 25 september is er een workshop Touwen Twisten voor volwassenen. Ook deze touwen worden echt in Het Nest verwerkt door kunstenaar Femke van Gemert.

In de eerste week van september is kunstenaar Elly Nederpeld te gast bij de bibliotheek in Alphen. Zij heeft op woensdag 1 september een workshop mini-boekje binden gegeven. Er is echt ‘gebonden’ met stevig papier. De kaft is van stof, bewerkt met de naaimachine en voorzien van een eco-print. Op vrijdag liet Elly Nederpeld zien hoe je een zaaddoos van de papaver maakt van stof en voorzien van de bekende gekartelde bovenrand. Echt zoals je ze ziet in de natuur. Voorbeelden van de mini-boekjes en de papaver zijn in de bibliotheek te zien.

Meer info over het project en het gehele proces is te lezen op www.bibliotheekrijnenvenen.nl. In de agenda is via de Tag ‘kunstproject’ precies te zien welke workshops er zijn. Voor alle workshops is vooraf reserveren nodig.