Historische rondvaart door Boskoop

Nieuws
Op zaterdag 4 juni om 14.00 uur houdt de VVV een historische rondvaart door Boskoop.
Op zaterdag 4 juni om 14.00 uur houdt de VVV een historische rondvaart door Boskoop. (Foto: VVV Boskoop)

BOSKOOP - In het kader van Boskoop 800 houdt de VVV Boskoop elke eerste zaterdag van de maand een rondvaart met als thema ‘De Historie van Boskoop’. Op zaterdag 4 juni om 14.00 uur is het mogelijk om mee te gaan met deze historische rondvaart.

De eerste VVV-themarondvaart was volgeboekt. “Het stralende weer en het bijzondere thema van deze rondvaart zorgden zaterdag 7 mei voor een grote toeloop van bezoekers”, aldus de VVV. 

De gidsen en de rondleiders zijn gekleed als boomkwekers van 200 jaar geleden, het verhaal van de gids is geënt op de eeuwenoude historie van Boskoop.
“Een bezoek aan een authentieke vollegrondskwekerij alwaar koffie en uitleg over het zetten en enten maakt deze themarondvaart uniek.”

“Een bezoek aan de sluis met hier tekst en uitleg over de rivier de Gouwe en de polders, transport van planten over het water zorgt voor historisch inzicht bij de bezoekers.” 

Tijdens het vervolg van de rondvaart wordt uitleg gegeven over het typische Boskoopse landschap en de specifieke eeuwenoude verkaveling met sloten en akkers en kwekerijen en bruggen. Elke eerste zaterdag van de maand tot en met september houdt de VVV zo’n themarondvaart. De eerstvolgende rondvaart vindt plaats op zaterdag 4 juni om 14.00 uur. Vertrek aan de Overslag 12B in Boskoop. “Natuurlijk kan er de hele week worden rondgevaren in Boskoop, maar dan zijn de verhalen van de gids niet speciaal gericht op de eeuwenoude historie van ons dorp.” 

Zowel voor de gewone rondvaarten als de historische rondvaarten moeten de bezoekers reserveren bij de VVV Boskoop. via: 0172-214644 of via info@vvvboskoop.nl, www.vvvboskoop.nl.