Meedoen met Nationale Diabetes Challenge

Algemeen
De Nationale Diabetes Challange gaat van start. Dit is een vorige editie.
De Nationale Diabetes Challange gaat van start. Dit is een vorige editie. (Foto: archief Ronald Hoogendoorn)

BOSKOOP - Al een paar jaar wordt er elke dinsdag- en vrijdagmiddag (13.30 uur) maximaal een uur gewandeld vanuit het Medisch Centrum Parklaan aan de Parklaan 8 in Boskoop. “We zien bij de deelnemers dat de gezondheid verbetert. Zo wordt het humeur beter, de bloedglucosewaarden lager en de spieren soepeler.” Dit jaar doet de Stichting Gezond Boskoop weer mee aan de Nationale Diabetes Challenge.

“We nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om wekelijks in groepsverband te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid”, vervolgt de stichting.

“De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder suikerziekte zijn welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders tempo. De finaleweek is van 19 tot en met 24 september. Door training kan iedereen die week 5 kilometer lopen. Ook trainen naar 10, 15 of 20 kilometer is mogelijk. Onder begeleiding van de zorgverleners en wandeltrainers uit Boskoop werken we er samen naartoe om dit doel te behalen.”

Interesse?

Elke dinsdag en vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur wordt er gewandeld vanaf het plein naast het souterrain van Medisch Centrum Parklaan aan de Parklaan 8 in Boskoop.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. “Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren”, stelt de foundation.

Meer weten over de Nationale Diabetes Challenge is te vinden op www.nationalediabeteschallenge.nl/boskoopwandelt. 

Aanmelden voor het wandelen kan door een e-mail te sturen naar boskoopwandelt@gmail.com of gewoon op dinsdag of vrijdag op het plein aanwezig zijn aan de Parklaan.