Marokkaans eten centraal in de bieb

Nieuws
In de bieb kun je Marokkaans eten.
In de bieb kun je Marokkaans eten. (Foto: Bibliotheek Alphen)

ALPHEN - Bibliotheek Alphen staat donderdagavond 25 augustus in het teken van de Marokkaanse keuken tijdens een nieuwe editie van De Volkskeuken. “We serveren een heerlijk tweegangenmenu met verhalen over het eten en de Marokkaanse cultuur. Een avond om te proeven van nieuwe culturen en kennis te maken met nieuwe mensen.”

Gastspreker Seloua en haar zus Fetiha zijn in Nederland geboren en opgegroeid, maar hebben veel meegekregen van de culturen en tradities uit Marokko. Ze hebben het land meerdere keren bezocht. “Marokko kent een erg lange geschiedenis met veel invloeden van over de hele wereld. Hierdoor heeft het een van de meest rijke keukens. Tijdens een heerlijk tweegangenmenu vertellen de gastsprekers je alles over het eten en hun cultuur en maak je kennis met nieuwe mensen. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan”, aldus de bieb.

Edward Tuheteru is de moderator tijdens deze avond. De Volkskeuken heeft plaats in samenwerking met Stichting Kasuaris.

“Tijdens De Volkskeuken krijg je meer dan alleen eten geserveerd. We brengen deze avonden ook een mooi verhaal naar je tafel. Want verhalen, daar zit de Alphense cultuur vol mee: familieverhalen, migratieverhalen of verhalen over streekproducten. Allemaal maken ze deel uit van het Alphense erfgoed. Tijdens deze gezellige avond leer je iets bij, heb je leuke gesprekken en krijg je een lekker gerecht geserveerd.”

Aanmelden

Bij de toegangsprijs van 10 euro is het eten inbegrepen, drankjes zijn te koop bij de bar. Het diner begint om 18.30 uur, inloop vanaf 18.15 uur. Het is volgens de bibliotheek nodig op tijd te reserveren via www.bibliotheekrijnenvenen.nl.