Allerlei activiteiten in Swaenswijk

Algemeen
Je kunt veilig leren bankieren bij Swaenswijk.
Je kunt veilig leren bankieren bij Swaenswijk. (Foto: Aangeleverd Swaenswijk)

Alphen Nu en Vroeger 

Donderdag 6 oktober om 10.00 uur verzorgt Johan Karels een virtuele reis door het verleden van Alphen aan den Rijn. Alphen aan den Rijn is in 1918 ontstaan uit de dorpen Alphen, Oudshoorn en Aarlanderveen. Die drie dorpjes zijn in 100 jaar uitgegroeid tot een stad van 70.000 inwoners. Het spreekt vanzelf dat het hele gebied een complete metamorfose heeft ondergaan. Gelukkig zijn er uit die tijd genoeg foto’s bewaard gebleven en aan de hand daarvan vergelijkt hij de situatie van nu met die van vroeger. Ook vertelt hij over de ontstaansgeschiedenis van de omgeving.

Afsluiting

Voorafgaande aan de feestelijke afsluiting op vrijdag 7 oktober komt om 13.00 uur de jury onder leiding van wethouder Gert-Jan Schotanus, Ard van den Berg (banketbakkerij Stevers en Mariska van Vliet (van ‘Ik kook voor jou’) bij elkaar om te bepalen wie de prijswinnaars zijn van Heel Alphen Bakt. Muzikale afsluiting om 15.30 uur met een optreden van de 60 plusband.

Veilig bankieren

Dinsdag 11 oktober om 14.00 uur geeft Yvonne Rozenbrand van de Rabobank informatie over veilig bankieren. Criminelen worden steeds slimmer en bedenken nieuwe manieren om je persoonlijke gegevens te ontfutselen. Het is dus belangrijk dat ook jij weet hoe je fraude en oplichting herkent. Misschien heb je er zelfs al mee te maken gehad. Zo weet je in ieder geval hoe jij je hiertegen kan beschermen.

Bingo

Woensdag 12 oktober is er een bingo om 14.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. Entree is 6 euro inclusief twee gratis consumpties. Er worden 6 rondes gespeeld onder leiding van Cees van Leeuwen.

Workshop schilderen

Vrijdag 14 oktober geeft Anja Spooner, kunstenares en lerares tekenen en schilderen uit Leimuiden, van 13.30-16.30 uur een workshop vrolijke dikke dames schilderen. Deze workshop kun je combineren met vrolijke koeien, kippen of schapen schilderen. De kosten van deze drie uur durende workshop incl. alle materialen zijn 30 euro. Tijdig inschrijven bij Anja Spooner bel: 06- 30 444 156 of mail: info@artanja.nl. DeiIngang van Wijkcentrum Swaenswijk is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn.