Dit zijn de 5 eigenschappen waar een goede werkgever over beschikt

Algemeen
 Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een bedrijf waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen.
Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een bedrijf waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen. (Foto: aangeleverd)

In een ideale wereld zou iedereen vanuit passie werken. Maar helaas is deze wereld niet altijd even rooskleurig. Soms moeten we gewoon een baan vinden die ons betaalt en waar we genoeg uren kunnen maken om rond te komen. Toch is het belangrijk dat je als werknemer op zoek gaat naar een bedrijf waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Een goede werkgever beschikt over 5 kenmerken die hieronder toegelicht worden. 

Een goede werkgever is transparant

In de eerste plaats bestaat goed werkgeverschap uit transparantie. Dit betekent dat je als werknemer weet waar je aan toe bent. Je krijgt heldere communicatie over wat er van je verwacht wordt en welke mogelijkheden er zijn voor jou om binnen het bedrijf te groeien. Ook is het van belang dat je weet hoe het met de financiële situatie van het bedrijf gaat. Zo voorkom je onaangename verrassingen op de lange termijn.

Een goede werkgever geeft ruimte voor feedback

Een tweede kenmerk van een goede werkgever is dat er ruimte is voor feedback. Dit betekent dat je als werknemer altijd je mening kunt geven over hoe de dingen binnen het bedrijf gaan. Je voelt je niet genegeerd of buitengesloten, maar mag meedenken over veranderingen die binnen het bedrijf doorgevoerd kunnen worden.

Een goede werkgever investeert in zijn werknemers

Als derde is het zaak dat een werkgever investeert in zijn werknemers. Dit hoeft niet per se financieel te zijn, maar kan ook in de vorm van extra training of begeleiding bij het werk. Een goede werkgever weet dat zijn werknemers het beste uit zichzelf halen als ze weten dat er in hen geïnvesteerd wordt.

Een goede werkgever is eerlijk

Naast transparantie is ook eerlijkheid essentieel binnen het bedrijf. Dit houdt in dat je als werknemer niet voor verrassingen komt te staan. Je weet wat er van je verwacht wordt en krijgt eerlijke feedback over je prestaties. Ook is het belangrijk dat bedrijven eerlijk zijn naar hun werknemers toe over de financiële situatie van het bedrijf.

Een goede werkgever stimuleert initiatief

Tot slot stimuleert een goede werkgever initiatief. Dit betekent dat je als werknemer niet alleen maar hoeft te doen wat je gezegd wordt, maar ook je eigen ideeën mag aandragen. Er is ruimte voor ondernemerschap en creativiteit binnen het bedrijf. Zo kan iedereen zich optimaal ontplooien en blijven groeien binnen het bedrijf.

Al met al zijn dit de vijf kenmerken waar een goede werkgever aan moet voldoen. Het is cruciaal dat je als werknemer op zoek gaat naar een bedrijf waarin jij je kan blijven ontwikkelen. Want uiteindelijk levert dat het beste resultaat op: voor jou én voor het bedrijf.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie