Tess Marlot staat binnenkort op de planken van Parkvilla.
Tess Marlot staat binnenkort op de planken van Parkvilla. Foto: Parkvilla

Binnenkort in Parkvilla

Cultuur

Cursussen

In de week van 8 november beginnen er diverse korte cursussen. Deze cursussen bevatten vier of vijf lessen en zijn perfect om te ‘proeven’ van de creatieve mogelijkheden. De minicursus Portrettekenen wordt gegeven door realistisch portrettekenaar en Sterren op het Doek winnares Yvette Bavelaar. De onderwerpen zijn: gezichtsvormen, meten is weten, schaduwtechnieken, werken vanaf foto en model. De afwisselende, maar ook rustgevende cursus keramiek begint op 9 november. Onder persoonlijke begeleiding leren cursisten aan de hand van een aantal opdrachten diverse opbouwtechnieken, zoals eenvoudige handvormen, opbouwen met rolletjes klei en werken met drukmallen. De danscursussen Peuterdans 2,5 +, Ballet 6-8 jaar en Modern/jazz tieners beginnen op 10 november en laat de jeugd zien en vooral voelen hoe fijn het is om te dansen. Bij peuterdans sluiten de lessen helemaal aan op de belevingswereld van een peuter en spelenderwijs wordt er gewerkt aan motorische vaardigheden, zelfvertrouwen en creativiteit.

Bij het Jeugdtheaterhuis zijn er nog plekken voor theater- en musicallessen. Het Jeugdtheaterhuis is een veilige thuishaven voor kinderen en jongeren die van acteren, zingen en dansen houden.

Theater

Op 4 november komt Tess Merlot en haar band naar Parkvilla met het theaterconcert Voyages en Chansons. Zij nemen het publiek muzikaal mee van Nederland naar Frankrijk via allerlei interessante omwegen. Langs de havens van Amsterdam en Rotterdam, in sneltreinvaart via het Brussel van de jaren 1910 door naar Duitsland en Italië. Ze raken zelfs even in Australië verzeild om uiteindelijk tóch in Parijs te arriveren.

Een anderhalf durende Franstalige roadtrip met eigen chansons en muziek van Edith Piaf, Jacques Brel en Charles Aznavour. Ook Maurice Chevalier, Leo Ferré en Barbara komen voorbij. Onlangs was Tess Merlot nog te bewonderen in het programma Matthijs gaat door.

Films

Het filmaanbod van Parkvilla is divers: van filmhuisfilms tot grote filmtitels zoals Dune en de nieuwste James Bond. De grote titels worden gedraaid in het theater op het 8 meter brede scherm en met de nieuwe geluidsapparatuur. De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. In de filmzaal wordt de film Slalom vertoond, een film die zich afspeelt in een prestigieuze skischool en waar fysieke en emotionele druk een grote rol speelt. De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. 

In Pourris Gâtés hangt dochter Stella het prinsesje uit, zoon Philippe bedenkt de onnozelste zakendeals en hun broer Alexander hopt van minnares naar minnares. Geld is geen probleem: hun vader sponsort hun onbekommerde levenswijze. Totdat hij het op een dag beu is en besluit zijn kinderen een lesje te leren.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.