Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
De cursisten hebben een studie in gips gemaakt met dezelfde technieken als Giacometti.
De cursisten hebben een studie in gips gemaakt met dezelfde technieken als Giacometti. Foto: Parkvilla

Films

In de film Pig woont Zonderling Rob, gespeeld door Nicolas Cage in de wildernis met zijn geliefde varken, dat hem helpt bij de truffeljacht. Als het varken op een dag wordt ontvoerd, keert Rob terug naar de bewoonde wereld en zet hij alles op alles om met haar te worden herenigd. Maar dan moet hij ook zijn verleden onder ogen komen... Een verrassende, intieme karakterstudie, overladen met positieve recensies.

Stage Mother

Maybelline heeft net haar zoon verloren en erft zijn dragbar in San Francisco. Aanvankelijk terughoudend tegenover de erfenis ontpopt Maybelline zich tot huismoeder die de drag queens onder haar hoede neemt.

Tre piani

Een intiem kijkje in de levens van mensen die het voor elkaar lijken te hebben, maar emotioneel vastzitten met een Italiaanse topcast..

Verder draait Parkvilla de film The Voice of Love over een ode aan superster Céline Dion en is er exclusief voor Parkvilla Vrienden de allereerste FilmSpecial met toegang tot de film Envole-Moi, een hartverwarmende Franse komedie over een bijzondere vriendschap tussen twee jongens. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Cursus beeldhouwen

Femke Kempkes is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten en is beeldend kunstenaar. Ook is zij docent beeldhouwen bij Parkvilla. Geïnspireerd door voorbeelden uit de oude of hedendaagse kunstwereld onderzoeken cursisten diverse technieken, beeldelementen, materialen en gereedschappen. Het doel is om een eigen vormentaal te leren ontwikkelen en goede beelden te leren maken. Samen met haar cursisten heeft Femke onlangs museum Voorlinden in Wassenaar bezocht waar de tentoonstelling Giacometti- Picasso te zien was. De cursisten hebben een studie in gips gemaakt met dezelfde technieken als Giacometti. Met de cursus beeldhouwen wordt er gewerkt met klei, was, steen, hout en dus ook gips. Op donderdagochtend is er nog plek.

Theatervoorstelling

Voor de derde keer vinden de band Apassie en fotograaf Ap Quist elkaar in een voorstelling Face stories waarbij beeld, muziek en zang een eenheid vormen.
In deze voorstelling zijn er uiteenlopende ‘stories’ ingebed in verschillende muzikale omlijstingen uit diverse muziekstijlen. Het zijn flarden of stukjes uit iemands leven, zonder in de documentaire fotografie te geraken. Ieder gewoon mens blijkt toch uniek en bijzonder te zijn. De verhalen zijn ontdekkend en ontroerend. Ook is er een aantal nummers waarin fotograaf Ap Quist de muziek als leidraad heeft genomen en daarbij beelden heeft gemaakt die passen binnen Face Stories. Face Stories is lastig in een adem samen te vatten. Zie de voorstelling als losse muzikale beeld- gedichten in een voorstelling. Ze zijn op zichzelf staand, horen niet bij elkaar, maar door het DNA van de dichter of in dit geval Ap als fotograaf en de band Apassie wordt het wel een apart geheel. Zonder de professionele en gepassioneerde muziek van Apassie zou het onmogelijk zijn deze Face Stories te vertellen.

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.