Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Afbeelding
Foto: Parkvilla

Films

The French Dispatch

Een verbluffend goed gestileerde komedie met een topcast. De nieuwe film van regisseur Wes Anderson presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje is gemaakt. Deze komische dramafilm volgt een groep journalisten in een Franse stad, allen in dienst van het Amerikaanse dagblad The French Dispatch. Wanneer de hoofdredacteur (Bill Murray) overlijdt, besluiten ze hem te gedenken door de publicatie van drie reeds verschenen verhalen. Met topcast van onder anderen. Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Bill Murray en Owen Wilson.

Royal Opera House: De Notenkraker

De Notenkraker is een familiefavoriet tijdens de kerstperiode en een van de heerlijkste manieren om de betovering van ballet te ontdekken. Het verhaal van Clara, een meisje dat op kerstavond een magisch avontuur beleeft, wordt begeleid door sprankelende muziek en zelfs dansende snoepjes. Geniet van het volledige gezelschap van het Royal Ballet in deze geliefde balletklassieker. Het orkest is het Royal Opera House onder leiding van Koen Kessels.

Theater

Bijna Kerst

Natuurlijk speelt Productiehuis Alphen (PA) ook dit jaar weer een kerstvoorstelling. In verband met de avondlockdown zijn de voorstellingen ’s middags. Aangezien ook de maatregel van anderhalve meter van kracht is -en er dus minder stoelen zijn- zijn de voorstellingen eerder uitverkocht. Het verhaal speelt zich af in het Wespennest, ooit een florerend warenhuis, dat nu op omvallen staat. De verkopers doen hun best, maar tegen de online concurrentie is niet op te boksen. Op de dag voor Kerstmis heerst er stress op de werkvloer. Klanten willen hun laatste kerstinkopen doen, maar het personeel vreest dat het Wespennest nieuwjaar niet eens meer haalt. Wie redt het warenhuis van de ondergang?

Kunstgeschiedenis

Een boeiende inleiding in de kunstgeschiedenis in 10 bijeenkomsten op zondagochtend begint op 16 januari. In de lessen maken cursisten kennis met beroemde en minder bekende voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. Kunsthistorica Karin Braamhorst deelt haar kennis op een plezierige en ontspannen manier - geen droge feiten maar bijzondere verhalen. Na afloop zie je verbanden, herken je periodes en heb je kennis gemaakt met de belangrijkste werken uit 3500 jaar kunstgeschiedenis. In het lesprogramma: Egypte, De Grieken, De Romeinen, De Byzantijnen, De Middeleeuwen, De Renaissance, De Romantiek, De 19de eeuw, Moderne kunst en Hedendaagse kunst. Tijdens de cursus Kunstgeschiedenis met 6 lessen, die start op 10 januari duikt docente Karin Braamhorst in de geschiedenis van bijzondere kunst aan de hand van zeer uiteenlopende onderwerpen. Deze cursus is een platform met video’s, verhalen, muziek en beelden van actuele kunst en design. De opzet is thematisch: het portret, het naakt, het moderne leven, de stad, interieur, de liefde, de bezieling en nog meer. Oude en nieuwe kunst naast elkaar. Er zijn maar weinig cursussen waarin voor zulke uiteenlopende onderwerpen plaats is.

Tickets bestellen kan via www.parkvilla.nl.