Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Op 12 februari speelt Rosa da Silva haar eerste avondvullende programma ‘Daar moet je heen’.
Op 12 februari speelt Rosa da Silva haar eerste avondvullende programma ‘Daar moet je heen’. (Foto: Parkvilla)

FILMS

Amélie

Amélie is een unieke film met humor, romantiek en een sprookjesachtige sfeer. De film, geschreven door Jeunet en Guillaume Laurant, is een geromantiseerde weergave van het leven in Montmartre in Parijs. De naïeve, verlegen Amélie werkt als serveerster in de Franse hoofdstad en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen.

En Attendant Bojangles

Camille en Georges dansen door het leven en leiden – samen met zoontje Gary- een onbezorgd bestaan vol fantasie, feesten en rare huisdieren. Voor wervelwind Camille is niks te gek en Georges volgt haar uit liefde in alle dromen en wilde plannen. Achter haar stralende verschijning schuilt ook een duistere kant die zich steeds vaker opdringt. Als Camille op een dag te ver gaat, lukt het niet langer om de realiteit buiten de deur te houden.

Royal Opera House: Tosca

Vanaf de bekende eerste akkoorden tot aan de gewelddadige wending aan het einde van de opera blijft de spanning onverminderd hoog. De liefde en het kwaad komen op zinderende wijze oog in oog te staan in deze productie, die wordt vertolkt door het wereldberoemde Royal Opera house.

THEATER

Rosa da Silva | Daar moet je heen

Het veelzijdige talent Rosa da Silva won in april 2019 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Zij had hoofdrollen in verschillende musicals en de rol van Anne Frank in het theaterstuk ANNE. Ook is zij regelmatig op tv te zien, onder meer in de dramaserie Dit Zijn Wij. 

Op 12 februari speelt ze haar eerste avondvullende programma ‘Daar moet je heen’. De fada en Klazienaveen, het dorp in Oost-Nederland waar ze vandaan komt, spelen allemaal een rol. Met Portugees temperament en Drentse nuchterheid bezorgt ze iedereen plaatsvervangende schaamte en maakt de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar.

CURSUSSEN

Peuter- en kleuterdans 

De combinatie van muziek en beweging heeft volgens Parkvilla veel voordelen voor een kind. Het helpt onder andere bij de sociale ontwikkeling, het zelfvertrouwen en het stimuleert creativiteit. Aan de hand van een fantasierijk verhaal neemt dansdocente Wendy van den Bogert kinderen mee op een echt dansavontuur. De peuterdans is al voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Zij kunnen samen met één begeleider meedoen. De lessen sluiten helemaal aan op de belevingswereld van een peuter en spelenderwijs wordt er ook gewerkt aan motorische vaardigheden. 

Ook de kleuterdans voor 4 + oftewel pré-ballet is een feestje. Hier wordt op een speelse manier begonnen met het aanleren van de basisposities en de bewegingen van het klassieke ballet, maar de nadruk ligt vooral op het plezier in dansen en bewegen. Er komen verschillende oefeningen en spelletjes aan bod, waarbij er genoeg ruimte is om te improviseren en bewegingen te exploreren.

Tickets
Meer info en tickets: www.parkvilla.nl