Op 12 februari speelt Rosa da Silva haar eerste avondvullende programma ‘Daar moet je heen’.
Op 12 februari speelt Rosa da Silva haar eerste avondvullende programma ‘Daar moet je heen’. (Foto: Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

Cultuur

FILMS

Amélie

Amélie is een unieke film met humor, romantiek en een sprookjesachtige sfeer. De film, geschreven door Jeunet en Guillaume Laurant, is een geromantiseerde weergave van het leven in Montmartre in Parijs. De naïeve, verlegen Amélie werkt als serveerster in de Franse hoofdstad en observeert graag mensen terwijl ze haar fantasie de vrije loop laat. Maar dan ontdekt ze haar ultieme levensdoel: andermans problemen oplossen.

En Attendant Bojangles

Camille en Georges dansen door het leven en leiden – samen met zoontje Gary- een onbezorgd bestaan vol fantasie, feesten en rare huisdieren. Voor wervelwind Camille is niks te gek en Georges volgt haar uit liefde in alle dromen en wilde plannen. Achter haar stralende verschijning schuilt ook een duistere kant die zich steeds vaker opdringt. Als Camille op een dag te ver gaat, lukt het niet langer om de realiteit buiten de deur te houden.

Royal Opera House: Tosca

Vanaf de bekende eerste akkoorden tot aan de gewelddadige wending aan het einde van de opera blijft de spanning onverminderd hoog. De liefde en het kwaad komen op zinderende wijze oog in oog te staan in deze productie, die wordt vertolkt door het wereldberoemde Royal Opera house.

THEATER

Rosa da Silva | Daar moet je heen

Het veelzijdige talent Rosa da Silva won in april 2019 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Zij had hoofdrollen in verschillende musicals en de rol van Anne Frank in het theaterstuk ANNE. Ook is zij regelmatig op tv te zien, onder meer in de dramaserie Dit Zijn Wij. 

Op 12 februari speelt ze haar eerste avondvullende programma ‘Daar moet je heen’. De fada en Klazienaveen, het dorp in Oost-Nederland waar ze vandaan komt, spelen allemaal een rol. Met Portugees temperament en Drentse nuchterheid bezorgt ze iedereen plaatsvervangende schaamte en maakt de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar.

CURSUSSEN

Peuter- en kleuterdans 

De combinatie van muziek en beweging heeft volgens Parkvilla veel voordelen voor een kind. Het helpt onder andere bij de sociale ontwikkeling, het zelfvertrouwen en het stimuleert creativiteit. Aan de hand van een fantasierijk verhaal neemt dansdocente Wendy van den Bogert kinderen mee op een echt dansavontuur. De peuterdans is al voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Zij kunnen samen met één begeleider meedoen. De lessen sluiten helemaal aan op de belevingswereld van een peuter en spelenderwijs wordt er ook gewerkt aan motorische vaardigheden. 

Ook de kleuterdans voor 4 + oftewel pré-ballet is een feestje. Hier wordt op een speelse manier begonnen met het aanleren van de basisposities en de bewegingen van het klassieke ballet, maar de nadruk ligt vooral op het plezier in dansen en bewegen. Er komen verschillende oefeningen en spelletjes aan bod, waarbij er genoeg ruimte is om te improviseren en bewegingen te exploreren.

Tickets
Meer info en tickets: www.parkvilla.nl

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.