Wethouder Ingwersen onthult kunstwerk

Cultuur
Het werk ‘Watersnood’ is een doorbraak in de kunstwereld.
Het werk ‘Watersnood’ is een doorbraak in de kunstwereld. (Foto: Writing4u)

NIEUWKOOP – Wethouder Antoinette Ingwersen (gemeente Nieuwkoop) heeft donderdag 10 maart het unieke kunstwerk ‘Watersnood’ onthuld. Zij deed dit in De Kunstwinkel; samen met de kunstenaars Soley Omarsdottir en verslaggever Joep Derksen.

Het werk ‘Watersnood’ is een doorbraak in de kunstwereld. Twee kunstenaars, met ieder een eigen stijl en manier van werken, sloegen de handen ineen om een gezamenlijk kunstwerk te maken. Het resultaat is volgens Derksen een prachtig schilderij met een poëtisch gedicht.

Ingwersen zei voorafgaand aan het bijzondere onthullingsmoment: “Niet alleen exposeren dertig kunstenaars hun werken in De Kunstwinkel, ook is het bijzonder, dat jullie beiden dit samen hebben gemaakt.” Een groot rood doek is verwijderd van het poëzieschilderij, met de titel ‘Watersnood’.

Gedicht

Na de onthulling las de wethouder het gedicht hardop voor. Haar eerste reactie: “Mooi zeg! Erg mooi!” Er zit ook perspectief in het werk; geweldig geschilderd! De beweging, die zit in het water, zit ook in de letters. Het komt prachtig samen.” Omarsdottir lichtte toe: “We hebben dit kunstwerk samen gemaakt, als initiatief om meer samenwerking te krijgen, zowel binnen als buiten de kunstwereld.”

Nieuwe kunst

Derksen besluit: “Kunstenaars exposeren niet alleen hun eigen werken in de Kunstwinkel. We beginnen met een nieuwe fase. Kunstenaars gaan samenwerken om samen nieuwe kunst te creëren. Het werk ‘Watersnood’ is hier een eerste voorbeeld van. Hopelijk zullen er nog veel gezamenlijke kunstwerken volgen.”