Het wijkcentrum houdt onder meer een lezing over het ontstaan van Jazz.
Het wijkcentrum houdt onder meer een lezing over het ontstaan van Jazz. (Foto: Swaenswijk)

Swaenswijk pakt uit met lezingen en workshops

15 mrt, 09:20 Cultuur

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn heeft een paar activiteiten op de agenda staan. Op maandag 21 maart is er een lezing over Jazz, op woensdag 23 maart heeft een lezing plaats over de hoedjesparade en op donderdag 24 maart kunt u meedoen aan een workshop schilderen.

De eerste lezing van Roel van Asselt gaat over het ontstaan en de ontwikkeling van de jazz met foto-film en geluidsmateriaal. Hoe de muziekstijl precies is ontstaan, is volgens Van Asselt niet aan te geven, omdat er pas vanaf 1917 geluidsopnames bestaan. “Wel weten we in welke perioden de muzikale revolutie van de stijl is ontstaan, waar en waarom dat gebeurde en om welke pioniers het gaat. Daarmee is de oorsprong achteraf, redelijk in te schatten. De ontwikkeling van de voorlopers van de jazz: spiritual, gospel, blues en ragtime komen in de inleiding aan de orde”, stelt het wijkcentrum. De jazzlezing is van 14.00 uur tot 16.00 uur in het wijkcentrum. 

Hoedenverzamelaar Wil Gorter verzorgt de lezing over de hoedjesparade, die begon in 1977 doordat oud-Tweede Kamerlid Erica Terpstra (VVD) die tijdens Prinsjesdag een hoed droeg. Sindsdien is het een traditie voor vrouwelijke leden van de Staten-Generaal, het kabinet en het Koninklijk Huis bij de troonrede een hoed dragen. Gorter heeft in Andijk een hoedenmuseum met meer dan 1000 verschillende exemplaren. Voor de lezing neemt zij de hoeden mee om er een verhaal, gedicht of lied bij te vermelden. Ook is het mogelijk om de hoeden te passen. Uiteraard is de lezing geschikt voor mannelijk en vrouwelijk publiek. Entree bedraagt 5 euro inclusief 2 keer koffie of thee. De lezing is van 14.00 uur tot 16.00 uur in het wijkcentrum. 

De workshop schilderen van vrolijke dikke dames of dieren is onder leiding van Anja Spooner. De kosten zijn 30 euro inclusief materiaal en schilderschort. De workshop is van 19.30 uur tot 22.30 uur. Opgeven voor de workshop is verplicht via: 06- 30444156 of per e-mail: info@artanja.nl.

Het wijkcentrum is gevestigd aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen aan den Rijn. Alles wat in Wijkcentrum Swaenswijk te doen is staat op de site: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Gouden fietsbel actie tijdens Zomerspektakel Cultuur 25 mei, 12:06
Afbeelding
Expositie bezoeken over rampjaar 1672 Cultuur 25 mei, 11:50
Afbeelding
Gemeente Alphen zoekt nieuwe kinderraad, kinderburgemeester en kinderwethouders Nieuws 25 mei, 10:37
Afbeelding
Repeteren voor Schone van Boskoop: ‘Wij zijn Joost en Isabel’ Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
‘Mensen en muziek in beweging zetten is magisch’ Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
Van melk naar zoutjes: Menken Orlando terug in Hazerswoude Nieuws 23 mei, 12:45
Afbeelding
Vrouw als wethouder: ‘Heel positief’ Nieuws 23 mei, 12:43
Afbeelding
Alphense Trudy schrijft een boek over een Afghaanse vluchteling Cultuur 20 mei, 16:28
Afbeelding
Bankhelpdeskfraude professionaliseert: ‘Dit kan iedereen gebeuren’ Nieuws 20 mei, 15:56
Afbeelding
Wachten op de Alphense brug is binnenkort nooit meer hetzelfde Algemeen 20 mei, 15:24
Afbeelding
Floravita opent officieel de deuren Nieuws 20 mei, 15:00
Afbeelding
Zero Waste Tour komt naar Alphen Nieuws 20 mei, 14:20
Afbeelding
CDA blij met benoeming Breeuwsma als wethouder Politiek 20 mei, 13:17
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief