Wende Sneijders komt naar Castellum

Cultuur
Wende Sneijders komt naar Castellum.
Wende Sneijders komt naar Castellum. (Foto: Sanne de Wilde)

ALPHEN- Zangeres en actrice Wende Sneijders staat dinsdag 5 april op de planken van Theater Castellum met haar voorstelling ‘De Wildernis’. Ze is volgens Castellum een van de veelzijdigste artiesten van Nederland. Vorige week was ze te gast in ‘De Avondshow met Arjen Lubach’. Daar vertelde ze onder meer over haar nieuwe voorstelling mét een Nieuwkoops tintje: ze heeft samengewerkt met zangeres Froukje. 

Wende gaat van pop naar elektronisch, van jazz naar klassiek en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende, interdisciplinaire voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit: ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf. Sinds 2017 cureert ze haar eigen festival ‘Kaleidoscoop’ in Koninklijk Theater Carré en ook daar heeft Froukje opgetreden.

De twintigjarige Froukje Veenstra profileerde zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. Het nummer over de klimaatcrisis ging viraal op internet en bracht haar op de radar van media als De Wereld Draait Door en 3FM. Ze studeert Songwriting aan het Conservatorium in Rotterdam, heeft al verschillende prijzen gewonnen en vrijdag is haar tweede ep ‘Uitzinnig’ uitgekomen.

Samenwerking

In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor en een (inter)nationaal artistiek team verkent Wende de wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show. “Het is een ode aan de nieuwsgierigheid, voor wat er onderhuids woekert in ons mensen”, aldus Wende.

Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl.