Trijntje Oosterhuis treedt op in Castellum

Cultuur
Het theater geeft twee exemplaren van Oosterhuis haar nieuwe album weg.
Het theater geeft twee exemplaren van Oosterhuis haar nieuwe album weg. (Foto: Theater Castellum)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Zangeres Trijntje Oosterhuis treedt donderdag 14 april op in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Het theater geeft in verband met het optreden twee exemplaren van haar nieuwste album ‘Everchanging Times’ weg aan de lezers van deze krant.

Oosterhuis bracht in 2006 haar eerste album uit in samenwerking met Burt Bacharach. De inmiddels 93-jarige Bacharach is een wereldberoemde componist. Liedjes als I Say A Little Prayer, That’s What Friends Are For en vele andere stukken komen van zijn hand. Het album werd in no-time multi-platinum. Een tweede album, een tour met Bacharach door Japan en verschillende optredens volgden. In 2019 kwamen ze weer bij elkaar en de muzikale klik bleek nog steeds aanwezig. Ze besloten nog een album te maken. Deze muziek is te horen in haar voorstelling ‘What The World Needs Now’.

Het nieuwe album bestaat volgens het theater uit een aantal echte Bacharach-klassiekers dat op de eerdere delen ontbrak. Ook zijn er nieuwe stukken te horen, speciaal door Bacharach geselecteerd voor Oosterhuis. Het album bevat een duet met Gregory Porter.

Lezers maken kans op het nieuwe album van de zangeres door het antwoord van deze vraag naar de redactie.aln@rodi.nl te e-mailen: Wat is het eerste album dat Oosterhuis alleen heeft uitgebracht? De twee lezers ontvangen een e-mail. Het ophalen van de albums is mogelijk op de voorstellingsavond bij de theaterkassa.