Solovoorstelling ‘In het licht’ in Castellum

Cultuur
De solovoorstelling is op 7 mei in het Castellum te zien.
De solovoorstelling is op 7 mei in het Castellum te zien. (Foto: Annemieke van der Togt)

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Theater Castellum in Alphen aan den Rijn is op 7 mei een solovoorstelling ‘In het licht’ met Lisse Knaapen in de hoofdrol te zien. De voorstelling is gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen en bevat nieuwe muziek van Ellen ten Damme. 

“Als iemand dit verhaal kan vertellen, dan is het Knaapen”, vertelt regisseur Benno Hoogveld. Drie jaar geleden maakte hij de toneelvoorstelling ‘Emma wil leven’ met de actrice, maar aanvankelijk wilde Hoogveld een andere actrice voor ‘In het licht’. Idealiter maakt productiehuis Solo Stories, de producent van de voorstelling, elk seizoen een voorstelling met een andere acteur of actrice. Tot hij de voorstelling ‘Solitude’ van Knaapen zag in Amsterdam. “Toen wist ik zeker dat zij de perfecte persoon zou zijn om in de voorstelling te spelen.” 

Solo Stories produceerde eerder de solovoorstellingen ‘Ma’, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton, en ‘Doet sneeuw pijn’, naar het boek van Carolien Spaans en gespeeld door Saskia Temmink.

Ware verhaal

Karin Bloemen: “Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van ‘Mijn ware verhaal’ een theatervoorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest. Een van de redenen dat ik het boek heb geschreven, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie.”

Kaarten

Meer informatie en kaarten kopen kan via: www.theatercastellum.nl.