Herdenkingsconcert 4 mei in Adventskerk

Cultuur
Op het programma staat muziek die in het teken staat van herdenken.
Op het programma staat muziek die in het teken staat van herdenken. (Foto: archief)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Stadsorganist Simon Stelling en klarinettiste Evie-Janne van Noorel geven op woensdag 4 mei een herdenkingsconcert in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Het concert begint om 20.45 uur en toegang is gratis. 

Het concert is aansluitend aan de dodenherdenking bij het Verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark. Op het programma staat muziek die in het teken staat van herdenken. Met muziek zoals ‘Schindlers List’, ‘Hymn to the fallen’ van de hedendaagse filmcomponist John Williams en ‘Nimrod’ van componist Edward Elgar. Stelling: “Ik wil tijdens dit herdenkingsconcert luisteraars laten ervaren hoe troostend muziek is. En waarschuwend: voer geen oorlog. Iets wat nu zo dichtbij tóch weer gebeurt.” 

Meer informatie

De kerk is gevestigd aan de Julianastraat 69 in Alphen aan den Rijn. Neem een kijkje op de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk voor meer informatie: www.vriendenvandeadventskerk.info.

Stichting

De Stichting heeft als doel het financieel ondersteunen en het in goede conditie houden van de kerk met orgel en interieur. Ook doen ze het ontsluiten van het gebouw met muzikale en culturele activiteiten voor de inwoners van Alphen aan den Rijn en daarbuiten.