Koefnoen live zien in Castellum

Cultuur
 Het succesvolle tv-programma Koefnoen keert terug in Alphen.
Het succesvolle tv-programma Koefnoen keert terug in Alphen. (Foto: Castellum)

ALPHEN - Het succesvolle tv-programma Koefnoen keert terug. In Theater Castellum laten Paul Groot, Jeremy Baker en Owen Schumacher zien dat ze het geraffineerde typeren nog altijd tot in de puntjes beheersen. Op donderdag 19 mei zijn ze te zien in Alphen aan den Rijn.

Het tv-programma Koefnoen gaf van 2004 tot 2017 zijn grappige en satirische kijk op het nieuws, met behulp van imitaties van BN’ers, eigen personages en persiflages op bekende tv-programma’s. Daarna gingen de makers in eerste instantie hun eigen weg, maar het begon te jeuken…

Stand-upcomedian Owen Schumacher legt uit waar het trio zijn inspiratie haalde: “Er gebeurde van alles in de actualiteit waarvan wij steeds vaker dachten: hoe zouden onze types daarop reageren? Vooral onze eigen personages als Ipie, de happy single met haar rode rugzakje, de kakkers Joris en Monique of Okko en Eus, het ANWB-stel”, aldus Schumacher.

Theater

Jeremy Baker: “Het idee is een satirische revue, heel afwisselend, met sketches, songs en scènes. En af en toe een persoonlijke noot, een monoloog of juist een tapdans-act. Het wordt zeker geen herhaling of greatest hits van tv, we schrijven alles nieuw. En we zijn met zijn vijven, we nemen nog twee fantastische dames mee: actrice Kiki van Deursen en cabaretière Sanne Franssen.”

Actualiteit

Paul Groot: “De rode draad van de voorstelling is verandering en hoe je daarmee omgaat. Er is best veel gebeurd sinds we niet meer op tv zijn. Veel onderwerpen waar je je ineens toe moet verhouden, zeker na anderhalf jaar coronapandemie en lockdowns.”

Schumacher: “Onze types hebben allemaal zo hun eigen manier van hoe ze met de grote veranderingen van de afgelopen tijd zijn omgegaan. In de herkenbaarheid daarvan zit de lol voor het publiek. En voor ons.” 

De voorstelling in Theater Castellum begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te koop via de website theatercastellum.nl.