Nieuwe bijeenkomsten bij Swaenswijk

Cultuur
Wim Debest vertelt over zijn fietstocht naar Rome.
Wim Debest vertelt over zijn fietstocht naar Rome. (Foto: Wijkcentrum Swaenswijk)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn heeft twee nieuwe bijeenkomsten op de agenda staan. Op dinsdag 24 mei is Wim Debest te gast om te vertellen over zijn fietstocht naar Rome. Ook is er op dinsdag 24 mei, 2, 7, 16, 21 en 30 juni een cursus over digitale vaardigheden. 

Vanaf 14.00 uur vertelt Debest over zijn fietstocht. In 2008 besloot hij om, vrij onvoorbereid, aan een fietstocht naar Rome te beginnen. Hij fietste op een oude racefiets vanuit Alphen aan den Rijn en haalde in Rotterdam zijn fiets collega op. “De volgende dag begonnen we vol goede moed aan dit avontuur. Na een week reizen, gingen we moe doch voldaan per trein vanuit Luxemburg terug met het vaste voornemen om volgend jaar de draad daar weer op te pakken. Dat lukte ons en zo volgden er nog vijf prachtige fietsweken. In 2013 was het laatste traject en fietsten we onder de brandende zon via het onvergetelijke Assisi naar het Sint Pietersplein in Rome”, vertelt hij. Aan de hand van dia’s neemt hij de aanwezigen mee in dit onvergetelijke avontuur, zo meent het wijkcentrum. De toegang is vrij en iedere bezoeker ontvangt een kopje koffie of thee.

Al een aantal jaren werkt Wijkcentrum Swaenswijk samen met het Gilde Alphen aan den Rijn en hebben zij met hun cursus over digitale vaardigheden veel senioren vertrouwd gemaakt. Niet via een uitgebreide cursus maar met persoonlijke begeleiding van een deskundige vrijwilliger. Ook is er de mogelijkheid om zelf aan te geven wat u wilt weten of leren. Voor het beste resultaat, neem uw eigen laptop, smartphone of tablet mee. De kosten zijn 2,50 euro voor een sessie van 2 uur, van 10.00 tot 12.00 uur, inclusief gratis koffie of thee. Opgeven voor lessen in Swaenswijk is vooraf noodzakelijk via Het Gilde telefoonnummer: 0172-242232. 

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.