Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Cultuur
De expositie wordt op vrijdag 20 mei officieel geopend.
De expositie wordt op vrijdag 20 mei officieel geopend. (Foto: Barbara Lancel)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Galerie Alphen Art opent een nieuwe expositie op vrijdag 20 mei. De galerieruimte wordt deze keer behalve zes individuele exposanten gedeeld met een groep van acht cursisten van docente Hanneke Naterop. De officiële opening is om 19.00 uur, maar om 12.00 uur is deze tentoonstelling al te bezichtigen. 

Barbara Lancel heeft haar wildlifeschilderijen en -pastels al enkele malen in de galerie laten zien en maakt nu weer indruk met deze realistische werken.

De werken van Coos Talens hebben niet één bepaalde stijl of overeenkomsten qua materiaal. Haar voornaamste doel is bezig zijn met creëren zonder vooropgezet plan. “Ze laat zich leiden door wat ontstaat”, stelt de galerie. 

Els de Jong laat in deze expositie realistisch, gestileerd en abstract beeldhouwwerk en keramiek zien.

Mirjam Welling heeft zich de laatste 15 jaar ontwikkeld als ontwerper van sieraden. Welling heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld door te experimenteren met diverse technieken en verschillende metalen, waaraan kleurrijke polymeerklei, horlogeonderdelen, textiel of glas zijn toegevoegd. Door deze materiaalkeuze ontstaan spannende en speelse ontwerpen, meent de galerie. 

Marion Buijink is een fotografe die niet alleen de afdrukknop indrukt: de foto´s ondergaan een intensieve digitale bewerking. Door samenvoegen, verkleuren en versmelten verandert een aantal foto´s tot een semi-abstract geheel. Zij werkt niet alleen met organische vormen, maar ook onder meer architectonische structuren hebben haar interesse.

Wil Kokelaar is voor velen nog steeds een bekende fotograaf in Alphen aan den Rijn. Haar recente alleszins bijzondere fotopresentatie gaat over bloemen en verval.

Tenslotte heeft zich een groep cursisten van de Alphense docente/kunstschilder Hanneke Naterop onder leiding van mede-cursist Corrie Schoemaker verzameld voor een groepsexpositie. De cursisten hebben allen een eigen benadering van hun werk. “De groep bestaat uit een mix van meer en minder bekende schilders, waardoor zij ook elkaar kunnen inspireren en versterken”, meent de galerie.
De deelnemers Liselotte van der Zwet, Corrie Schoemaker, Ton van Ewijk, Kim Verhage, Marijke Groen, Loes Veerman, Ger Hooghiemstra en Hans Masselink hebben vanuit Naterop haar voorbeelden en opdrachten werk gemaakt dat zij aan het Alphense publiek gaan tonen.

De galerie is gevestigd aan De Aarhof 41 in Alphen aan den Rijn. 

Afbeelding
Afbeelding