Voorstelling met TBS-patiënten bij Parkvilla

Cultuur
 Parkvilla begint op dinsdag 24 mei met Theater in de TBS.
Parkvilla begint op dinsdag 24 mei met Theater in de TBS. (Foto: Parkvilla)

ALPHEN - Parkvilla begint op dinsdag 24 mei met Theater in de TBS. Het is volgens het theater een theatervoorstelling met muziek, persoonlijke verhalen, humor, prangende vragen en interactieve dialoog met het publiek. De voorstelling begint met theaterscenes gespeeld door tbs-patiënten, medewerkers en buurtbewoners. 

Aansluitend is er een dialoog met de zaal: een ontmoeting tussen mensen en hun verhalen. Na de pauze is de film van Ingrid Kamerling te zien. In de theatervoorstelling staat het thema ‘Ontmoeting & keuzes maken’ centraal. De voorstelling gaat onder meer in op vragen als is kiezen altijd een kans,
hoeveel overwegingen maak je op een dag en welke keuze heeft een ander voor jou gemaakt? “In het nagesprek proberen we je wakker te schudden, aan het denken te zetten, vragen op te roepen en tot inzichten te komen, zodat je weer op een andere manier naar de mens kijkt”, vertelt Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis.

Boekje open

In Echo, gemaakt door prijswinnend regisseur Ingrid Kamerling, zijn niet alleen de patiënten uit een tbs-kliniek op de gevoelige plaat vastgelegd. Ook medewerkers doen een boekje open over hun gevoelens en onzekerheden. Met veel extreme close-ups geeft deze film een unieke inkijk in het leven van tbs’ers én hun behandelaars.

Bijdragen

Van der Hoorn: “Parkvilla wil actief en zichtbaar bijdragen aan het culturele klimaat in Alphen en wij zoeken altijd samenwerking met andere culturele en maatschappelijke organisaties. Dat ons theater en filmhuis zich onder één dak bevinden biedt mogelijkheden tot interessante kruisbestuiving. Deze voorstelling is daarvan een mooi voorbeeld.”