Alphense Trudy schrijft een boek over een Afghaanse vluchteling

Cultuur
Trudy van Schie heeft haar tweede boek uitgegeven.
Trudy van Schie heeft haar tweede boek uitgegeven. (Foto: Aangeleverd)

ALPHEN - De Alphense Trudy van Schie was vijftien jaar lang correspondente bij het Alphens Nieuwsblad. Ze schreef met enige regelmaat verhalen die diepgang hadden met het liefst bijzondere mensen. Op een gegeven moment was ze er klaar mee en besloot ze ermee te stoppen. Inmiddels had ze al een boek geschreven met de titel Gierende Banden. Vrijdag 20 mei kwam haar tweede boek uit met als titel De Sportpet.

De titel van het boek zou de indruk kunnen wekken dat het een exemplaar is dat over sport gaat. Verre van dat echter. De Sportpet is een heuse thriller die van pagina 1 tot en met 316 alle kanten op gaat en bijzonder spannend is. Het verhaal gaat over een Afghaanse vluchteling die veel problemen ondervindt bij zijn naturalisatie. Hij wordt gedwongen door een louche organisatie om levensgevaarlijke opdrachten uit te voeren. Zijn leven en dat van anderen staat compleet op zijn kop.

Herkennen

Voor Alphenaren die het boek aanschaffen, is het leuk dat Trudy voor personages en locaties gekozen heeft die in veel gevallen enige herkenbaarheid vertonen. Dat geldt zeker voor diverse hoofdpersonen. “Op een gegeven moment begon het schrijven toch weer te kriebelen”, legt Trudy haar stap uit. 

‘Eigenlijk zou ik nog een mooi kinderboek willen schrijven’

“Zoeken naar een onderwerp en een spannend verhaal was moeilijk, maar opeens was ik er uit. Ik heb er vier jaar over gedaan, want alles wat ik doe moet altijd perfect zijn.”

Toekomst

Of er in de toekomst nog een derde boek komt is zeer de vraag, maar zeker niet uitgesloten. “Eigenlijk zou ik nog een mooi kinderboek willen schrijven, maar voorlopig heb ik het wel even gehad. Aan de andere kant is het natuurlijk kicken als je een geslaagd boek op je naam hebt staan. Ik was best een beetje trots toen ik het eerste exemplaar in handen kreeg.” Het boek met ISBN 978-94-6448-700-8 vindt u bij de boekwinkels en internet.