Loes Luca sluit theaterseizoen af bij Castellum

Cultuur
Loes Luca sluit het theaterseizoen af.
Loes Luca sluit het theaterseizoen af. (Foto: Castellum)

ALPHEN - Het huidige theaterseizoen van Castellum loopt op zijn eind. Op vrijdag 3 juni sluit Loes Luca het seizoen af met de voorstelling ‘Uit Het Hoofd’, geschreven door Maria Goos. Dat is een toneelstuk over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt.

“Ik weet inmiddels dat het niet altijd lachen en luid en gedoe hoeft te zijn”, aldus Luca. Al heel haar leven heeft ze de lach aan haar kont hangen. Het was vriendin en toneelschrijver Maria Goos die zei: “het hóéft niet altijd leuk.” Ze schreef een stuk voor Luca over haar leven waarin, na zoveel jaren, ook pijn en verdriet er mogen zijn.

In ‘Uit Het Hoofd’ kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Omdat ze niet helemaal de oude meer is, stuurt de producent een jonge actrice (Kaatje Kooij) mee op tournee om haar erdoorheen te slepen. In het hoofd van Luca vechten waarheid en fantasie een constante strijd om aandacht. Toch krijgt de actrice langzaam maar zeker een antwoord op de vraag wie ze daadwerkelijk is. Een vraag waarop ze helemaal geen antwoord zocht. In 2014 was Luca te zien in het theater in het stuk Bedscènes, met onder andere Peter Bolhuis. In 2015 verscheen zij in een nieuw seizoen van ‘t Schaep met de 5 pooten, genaamd ‘t Schaep Ahoy. In oktober van hetzelfde jaar ontving Luca De Lof der Zotheidprijs.

Kaarten

Loes Luca en Kaatje Kooij zijn op 3 juni a.s. (aanvang 20.15 uur) te zien in Theater Castellum. Kaarten zijn te koop via www.theatercastellum.nl. Het theater is gevestigd aan het Rijnplein 1-3.

Voorproefje seizoen 22/23

Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt in het theater komend seizoen? Kom dan naar de seizoenspresentatie op zondag 12 juni, aanvang 15.30 uur. Het nieuwe programma wordt bekendgemaakt inclusief tips, muzikale voorproefjes en een vleugje cabaret. Meer info en kaarten via de website.