Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Er zijn weer boeiende films te zien in Parkvilla.
Er zijn weer boeiende films te zien in Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

De door de Spaanse academie geselecteerde film voor beste internationale film voor de Oskaruitreiking gaat over Blanco. Hij is de baas van een zeer goedlopend familiebedrijf in industriële weegschalen. Als het bedrijf op de nominatielijst staat om de Business Excellence-prijs te winnen, doet Blanco er alles aan om het perfecte beeld te schetsen. Hij wil de goede baas zijn door zich ook met het privéleven van zijn werknemers te bemoeien en daarbij overschrijdt hij vele grenzen. De hoofdrol wordt door Javier Bardem vertolkt, die op satirische wijze de macht van het personage Blanco neerzet.

El buen patrón 

To Olivia 

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de wereldberoemde auteur Roald Dahl en zijn echtgenote actrice Patricia Neal. In 1962 besluiten zij op het Engelse platteland te gaan wonen om daar hun gezin uit te breiden en de kinderen op te voeden. Als hun dochter Olivia overlijdt, verandert er alles binnen het gezin. Dit enorme verlies heeft een grote invloed op de relatie tussen Roald (Hugh Bonneville) en Patricia (Keeley Hawes), waardoor ze een modus moeten vinden hier samen mee te kunnen leven en hiervoor de kracht te krijgen.

Zomercursussen

Voor wie zichzelf een creatieve vakantie gunt, zijn er bij Parkvilla diverse zomercursussen. Zo wordt er half augustus de cursus Gemengde Technieken gegeven door Annemarie van Hooff. Hiervoor zijn verschillende teken- en schildermaterialen, foto’s en textiel gebruikt. Door het gebruik van deze materialen creëert de cursist zijn eigen werkelijkheid. Vanuit een concept zijn ideeën verzameld, die iedere cursist naar een eigen ontwerp kan uitwerken. De week wordt met een expositie van het gemaakte werk afgesloten. De cursus is inclusief een dagelijkse lunch.