Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Karin Braamhorst houdt in het theater de lezing over de Afro-Amerikaanse kunstenaar Kara Walker.
Karin Braamhorst houdt in het theater de lezing over de Afro-Amerikaanse kunstenaar Kara Walker. (Foto: Parkvilla)

Op 2 juli houdt Parkvilla een gratis Film Special voor alle Parkvilla-vrienden met hapjes en een drankje en natuurlijk een film. De film Shabu gaat over een street smart jongen uit Rotterdam-Zuid die de auto van zijn oma met joyride total loss rijdt. Gelukkig zit zijn oma nog in Suriname, zodat hij de hele vakantie de tijd heeft geld te verdienen om de schade te bekostigen. Dan denkt Shabu dé oplossing gevonden te hebben om aan het geld te komen door de aantrekkelijke facetten van de zomer te combineren met zijn muzikale talent. Het levendige verhaal en de speelse montage van de film zorgen ervoor dat het puberleven neergezet wordt zoals het is: ongepolijst en opgepoetst. Deze film is genomineerd voor de IDFA Award for Best Dutch Film.

Film Special

Zomerlezing

Op 7 juli verzorgt Karin Braamhorst in het theater de lezing over de Afro-Amerikaanse kunstenaar Kara Walker. Walker is wereldwijd bekend om de silhouetten die ze uitknipt, waarin ze scènes uit de slavernij of seksueel geweld verbeeldt. De tentoonstelling is zo bijzonder, omdat haar persoonlijke archief centraal staat. Dit bestaat uit 650 tekeningen die met houtskool, potlood en waterwerf gemaakt zijn en waarin angst, woede, pijn terug te vinden zijn. De tentoonstelling van Walker is tot en met 24 juli te zien in museum De Pont in Tilburg.

Nieuwe Theatercursussen

Voor mensen die willen ervaren hoe het voelt om van de theaterwereld deel uit te maken, komt Parkvilla in het nieuwe seizoen met diverse theatercursussen, waaronder: Theater voor volwassenen. In deze cursus voor beginners wordt kennisgemaakt met de diverse vormen van acteren en alles wat er bij acteren hoort om een voorstelling tot een succes te maken. Vanuit de basis wordt er naar improviseren, geloofwaardig spelen, gebruik van lichaam en stem en experimenteren met stil spel gekeken. Mensen die meer spelervaring hebben, kunnen zich voor de cursus Theater voor volwassenen - gevorderden opgeven.

Tickets

Meer info en tickets via de onderstaande website:

www.parkvilla.nl.