Dorp geniet van de bruisende Boskoopse feestweek Boskoop 800 jaar

Cultuur
Jeroen van den Boom deed Boskoop op zijn grondvesten schudden.
Jeroen van den Boom deed Boskoop op zijn grondvesten schudden. (Foto: Boskoop800 / Freek Tasma)

BOSKOOP - “Wie jarig is trakteert”, en dat is gebeurd. Boskoop is vorige week getrakteerd op een onvergetelijke feestweek waar jong en oud van heeft genoten. Elke dag stond er een andere feestelijke activiteit op het programma.

Na het spectaculaire openingsfeest in april en de première van het Theaterspektakel de Schone van Boskoop was het afgelopen week de beurt aan de feestweek ‘Kom over de Brug’. Op maandagavond ging de feestweek van start met de Witte Bruggetjes loop, waar vele honderden wandelaars de groene kant van Boskoop leerden kennen.

‘Boskoop 800 jaar is goed gevierd’

Sportieve Boskoper

Voor de sportieve Boskoper was er dinsdagavond het Beachvolleybaltoernooi dat zeker ook met het mooie weer een groot succes was. Zeven teams streden om de titel en hapten hierbij het nodige zand om tot spectaculair spel te komen. Met de nieuwe beachvolleybalvelden bij VV Floreant kan dit toernooi zo maar een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Woensdagavond was het tijd om alle kelen goed te smeren. Onder de bezielende muzikale leiding van Harmonie Excelsior samen met zangeres Catalyne, het Pop-In koor en Da Capo zongen velen mee in een musical Sing-a-Long met bekende liedjes.

Donderdag was het de beurt aan de Boskoopse Bands. Ook deze avond was er een heerlijk zonnetje en stroomde het plein rondom het kerkje vol met enthousiast publiek. Een avond met een mooie muzikale mix van Koen & Willemijn, Ven Tol, Zuster Zonnebloem en met afsluiter Hard Zat. Deze avond zien en horen we waar een klein dorp groot in is: Muzikaal talent dat sfeer maakt.

Volle bak

Vrijdagavond stond in het teken van de jeugd, maar het (iets) oudere publiek was ook van harte welkom. DJ’s Melsie en Mivo van eigen bodem wisselden hun muziek met onder meer de Boerenrock coverband Brock, Barry Badpak en Confettiravers. Een volle bak en vooral genieten op het plein.

‘Dat zouden we meer moeten doen in ons dorp’ - Het publiek

Kindershow

Zaterdag was de dag van de kinderen. Spelletjes, springkussens, dans en muziek en als klapstuk het optreden van Monique Smit met haar kindershow gaven deze dag een extra feestelijk tintje. De afsluiter van de feestweek had plaats in de avond. Vanaf zeven uur was op het plein een grandioos muziekspektakel met Marco de Hollander, de Corona’s, Mart Hoogkamer en Jeroen van der Boom. Duizenden liefhebbers trotseerden een beetje regen en kregen een geweldige show voorgeschoteld. “Wat een feest”, zag je aan de uitgelaten reacties van de aanwezigen.

“Wat een geweldige feestweek, dat zouden we meer moeten doen in ons dorp”, was een andere veel gehoorde reactie van de bezoekers.

“Boskoop 800 jaar’ en dat is goed gevierd in het mooie dorp aan de Gouwe.

Woensdag was het tijd om de keel te smeren.