Film en Gluren bij de buren in Castellum

Cultuur
Nobody has to know staat op het programma in Castellum.
Nobody has to know staat op het programma in Castellum. (Foto: Castellum)

ALPHEN - Naast populaire films als Minions, Elvis en Bon Bini Holland biedt Castellum ook wekelijks een aantal pareltjes voor filmliefhebbers, die zich graag laten verrassen door verhalen die nog lang nagloeien.

Op de eerste donderdag van de maand juli is het tijd voor CinePlus. Dat is een kwalitatieve film inclusief koffie/thee vooraf plus iets lekkers. Deze keer staat ‘Nobody has to know’ op het programma. Dat is de eerste Engelstalige film van de Belgische filmmaker Bouli Lammers. “Hij is zijn hele leven al gek op Schotland, wat het voor de hand liggend maakt dat dit liefdevolle en diepgevoelige drama over geheugenverlies en valse herinneringen zich hier afspeelt. Na een hersenbloeding wordt Phil (Bouli Lammers) wakker met geheugenverlies, waarna Millie (Michelle Farley), de dochter van zijn baas, zich over hem ontfermt. Ze blijken vroeger een geheime verhouding te hebben gehad. Of vertelt zij niet helemaal de waarheid?”, aldus Bioscoop Castellum.  Kaarten zijn te koop via de website:

www.theatercastellum.nl.

Gluren bij de buren

Op zondag 3 juli bruist het in Alphen aan den Rijn volop dankzij de vele optredens van lokale (verborgen) talenten. In vele tuinen, huiskamers en buitenpodia tonen amateurs hun kunsten in korte shows van 30 minuten. Bij het Podium van de Stad, voor het Theatercafé van Castellum kun je gratis genieten van de swingende band ‘Hier word ik blij van’ met als rode draad de vraag wat muziek in je leven kan betekenen. “Meezingen met deze Nederlands- en Engelstalige luister- en popliedjes mag en je raadt het al: daar word je blij van!”

Tijden: 13.45 uur ,15.15 uur en 16.15 uur.