Weinig deelnemers, maar veel plezier bij het Alphense Summercamp

Cultuur
Een potje voetbal is er ook bij.
Een potje voetbal is er ook bij. (Foto: Rob Langerak)

ALPHEN - In samenwerking met verschillende verenigingen wordt deze week het Alphense Summercamp gehouden. Organisator Remco Reij van Alphense Sterren had gemikt op 80 tot 100 deelnemers, maar uiteindelijk zijn dit er bij de derde editie maar 27 geworden. Reij vermoedt, dat na corona voor veel gezinnen op vakantie gaan dit jaar bovenaan het lijstje staat. “Wij hebben in de afgelopen periode veel bij winkelcentra geflyerd, 200 posters verspreid en veel gebruik gemaakt van social media om er bekendheid aan te geven, maar hebben in ons korte bestaan natuurlijk nog niet dezelfde bekendheid als de huttenbouw of het vakantiespel. Dat moet nog groeien.”

Rob Langerak

En dat is best jammer, want de activiteiten zijn heel gevarieerd. Op maandagochtend zijn er verschillende balspelen en spelletjes en ‘s middags workshops dansen bij voetbalvereniging Alphia. Op dinsdag staat er een speurtocht door Avifauna op het programma en mogen de kinderen ook bij het voederen van de dieren kijken. Na de pauze wordt er een bezoek gebracht aan zwembad De Hoorn. Op woensdag hebben er verschillende activiteiten plaats in Park Zegersloot, waaronder een bezoek aan de kinderboerderij. In het speelbos is er een fietscrossestafette en naast restaurant Bij Hen wordt een spelletje midgetgolf gespeeld. 

Avanti

De donderdag begint met een ochtendtraining bij Fort Alpha en ‘s middags krijgen de deelnemers een wielrentraining bij de Avanti. Er is dan ook een avondprogramma met een barbecue en bonte avond bij windsurfvereniging Zegerplas. Kinderen ouder dan 9 jaar mogen daarna een nachtje kamperen bij korfbalclub Tempo. Bij die club wordt er vrijdagmorgen beachvolleybal gespeeld en de dag wordt afgesloten met suppen op de Zegerplas.

Remco Reij vertelt dat de basis van het Summercamp ligt bij een musicalkamp twee jaar geleden van zijn musical, dans- en muziekschool Alphense Sterren. “Bij de evaluatie daarvan besloten wij te kijken naar een kamp voor iedereen. Door de samenwerking met diverse clubs hopen wij ook de belangstelling om lid te worden van zo’n club te bevorderen.” Voor de spelleiding kan hij een beroep doen op de talentpartners van The Real Social Next Level die jongeren tussen de 14 en 27 jaar, onder wie statushouders, helpt met hun MDT-programma. Dit staat voor Maatschappelijke Dienst Tijd, een landelijk initiatief waarmee jongeren talenten ontdekken, nieuwe kansen creëren en van betekenis zijn voor hun omgeving. Een van hen is de 22-jarige Afghaan Abol Fazl. In goed Nederlands vertelt Abol dat hij al ruim zes jaar in Nederland woont, waarvan acht maanden in Alphen. “Ik vind het erg leuk om als vrijwilliger actief te zijn en deze groep te begeleiden.”

Balspellen

Als het Alphens Nieuwsblad op maandagmorgen een kijkje neemt, zijn de deelnemers bezig met verschillende balspelletjes waarbij ook een jongleerbal in een bakje moet worden gemikt Ook een spel waarbij in estafette een bekertje water op een tafeltennisbatje zonder veel morsen wordt vervoerd, leidt tot veel hilariteit. Die blijft ook als zij voor de lunch nog heerlijk met water naar elkaar kunnen gooien. De 9-jarige Delana vindt het erg leuk. “Ik ken best wel veel anderen. Twee nichtjes doen ook mee en daar lopen er nog een paar die ik ken.”

Bij het voetballen is Ryan ter Wold helemaal in zijn element. “Ik voetbal bij ARC, maar doe ook aan wakeboarden, bootcamp en krijg trampolinetrainingen.”

In de laatste vakantieweek van 15 t/m 19 augustus is er nog een creatieve editie van het Summercamp. “Daar gaan we samen een muzieknummer schrijven, er een dansje bij verzinnen en een videoclip bij opnemen”, vertelt Reij. Via de website van www.alphensesterren.nl kunnen belangstelleden zich hiervoor opgeven. Wie deze week nog een dag wil meedoen, kan voor informatie e-mailen naar info@alphensesterren.nl.