Middeleeuwse weken in Archeon

Cultuur
Het zijn middeleeuwse weken in het Archeon.
Het zijn middeleeuwse weken in het Archeon. (Foto: Museumpark Archeon)

ALPHEN - Tijdens de middeleeuwse weken, die vanaf 16 juli tot en met 29 juli zijn, kunnen bezoekers van Archeon zien hoe het eraan toe ging in het jaar 1350.

Het stadje Gravendam viert feest. “Er is vermaak, middeleeuwse activiteiten, een kampement en middeleeuwse gezelligheid. Zie hoe de ambachten van toen tot leven komen”, meldt het Archeon. “Breng een bezoek aan de middeleeuwse stad waar de bakker, schoenmaker en mandenmaker hun waar aanbieden en demonstraties geven. In het huis van de pottenkoopman worden regelmatig mooie verhalen verteld. Ook staat de chirurgijn klaar met speciale verhalen en heeft hij voor elke kwaal een oplossing. Geniet van de muziek en het straattheater en speel oude spelletjes op de dam. Doe ook mee aan oud-Hollandse spellen zoals Sottenbollen en probeer het Vikingspel. Breng een bezoek aan het middeleeuws minderbroeder klooster en bekijk de bijzondere planten in de Kloostertuin. Iedereen kan meedoen aan de speurtocht ‘Speuren naar geuren’. In Dorestad, de boerderij uit de Karolingische periode, leer je hoe je met Runentekens je eigen naam kunt schrijven en hier ligt een echt Vikingschip.” 

“Word een ridder en leer zwaardvechten, boogschieten en meer. Wanneer je alle activiteiten hebt uitgevoerd word je tot ridder geslagen en ontvang je een riddercertificaat.”