Alphense Huttenbouw op een nieuwe locatie

Cultuur
De editie vorig jaar.
De editie vorig jaar. (Foto: archief Rob Langerak)

ALPHEN - De Alphense Huttenbouw heeft dit jaar plaats op de Olympiaweg 2a, op de parkeerplaats tegenover Stichting MAX. Dat meldt de organisatie op haar website. De Huttenbouw is van 8 augustus tot en met 12 augustus.

“Deze editie gaat gelukkig weer door. De coronaperiode hebben we achter ons gelaten. We gaan er weer een groot feest van maken”, vertelt de organisatie. “Deze timmervakantieweek, waarin je naar eigen inzicht een hut mag bouwen, staat altijd in het teken van een thema. Dit jaar is dit thema ‘Diep in de zee’ dus duik je snorkel en flippers maar op.”

Deelnemerskaart

Vanaf vrijdag 5 augustus kunnen de deelnemers kaarten ophalen op het Huttenbouw terrein. “Gezien wij ons nog een beetje moeten installeren liggen deze vanaf 15.00 uur voor jullie klaar. Uiteraard is het ook mogelijk om je deelnemerskaart op te halen op zaterdag 6 augustus of zondag 7 augustus. Van 09.00 uur tot 20.00 uur is er altijd iemand op het terrein aanwezig om je hiermee te helpen. Eventueel kan het ook maandagochtend 8 augustus voor de aanvang van de Huttenbouw, maar gezien de drukte is het handigst als je van tevoren eventjes langs kunt komen.” Elke dag begint om 09.30 uur en eindigt om 15.30 uur. “Hierop zijn twee uitzonderingen: donderdag 11 augustus mag je blijven slapen; we gaan ook ‘s avonds door en de volgende dag eindigt de huttenbouwweek om 8.30 uur. Je slaapvergunning moet je wel op tijd inleveren.”