Archeon houdt actie in vakantie

Cultuur
Een van de activiteiten die je kunt doen in het Archeon.
Een van de activiteiten die je kunt doen in het Archeon. (Foto: Museumpark Archeon)

ALPHEN - De Archeotolken, de bewoners van Archeon, nemen je deze vakantie mee op expeditie-tocht, maar je kunt ook zelf op onderzoek gaan om de wereld van de geschiedenis te ontdekken. “Je verblijft in onze luxe 4-persoons lodgetenten, op het “Expeditie Archeon” terrein, midden op het park waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie.”

De lodges zijn volgens het Archeon van alle gemakken voorzien en comfortabel ingericht. “Er is een keuken met, ijskast, elektrische kookplaat, een koffiemachine met cups, waterkoker, een gezellige zithoek én een privétoilet met douche. De ijskast is gevuld met ontbijtproducten uit het Groene Hart en dagelijks worden er verse broodjes bezorgd voor het ontbijt.”

Na het ontbijt is er van alles te beleven. “Je kunt meedoen met de rondleidingen en activiteiten op het dagprogramma of ga op pad met de Archeotolk met speciale expeditie tochten met heel veel leuke activiteiten, exclusief voor jullie gezelschap. Word jij de Robin Hood van het boogschieten in de middeleeuwen? Kanovaren in een boomstamkano, vuurtje maken in de prehistorie, fibula maken in de Romeinse tijd, exerceren als een legionair, vilten armbandje maken in de middeleeuwen, kaarsje maken bij de imker, leer zwaardvechten, boogschieten, op bezoek bij de diverse ambachten in de middeleeuwse straat.”

Zwemmen

Aan het eind van de dag kun je nog lekker zwemmen in het Romeins buitenzwembad of een lekkere avondwandeling maken over Archeon, of varen in de boomstamkano met de maan die boven Archeon schijnt.

“De ene dag staan de allerlekkerste pannenkoeken op het menu in ons Middeleeuws Klooster met dessert en op de laatste dag sluiten jullie af met heerlijke Italiaanse pizza’s in de Romeinse Herberg met dessert.

Ga naar archeon.nl om jouw expeditie te boeken.”