Twee kunstenaars tonen werken in Reghthuys

Cultuur
Een van de kunstwerken die is te bezichtigen.
Een van de kunstwerken die is te bezichtigen. (Foto: Aangeleverd Anja Verbruggen)

NIEUWKOOP - Bij Zomerkunst in Nieuwkoop is weer een nieuwe combinatie van kunstenaars die ruimtelijk werk en werk aan de wand exposeren. De kunstenaars zijn aanwezig die u alles kunt vragen over hun werk. Het Reghthuys is sinds dinsdag 26 juli tot en met zondag 31 juli geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag 30 juli is het Reghthuys al om 10.00 uur geopend.

Joanne Luijmes heeft jarenlang in de modewereld en reclames gewerkt. “De hectiek in de modewereld was niet vol te houden en is ze gaan werken als docent tekenen, ontwerpen en kunstgeschiedenis. Sinds 2007 is Joanne beeldend kunstenaar en illustratrice en experimenteert graag met verschillende materialen en technieken. Het werken met textiel hoort daar ook bij en maakt geluidbeperkende objecten van vilt. Het illustreren van kinderboeken, in nauwe samenwerking met een acteur, hoort ook thuis in het rijtje van experimenten. Kunst is de manier om haar wereld te ordenen en te begrijpen.

Maria Niessen

Maria Niessen is begonnen als beeldhouwer en keramist. “In het verleden heeft ze vooral gewerkt met steen, metaal en klei. Door de specifieke eigenschappen, zoals reflectie, transparantie, is zij de laatste jaren verleid door glas. Zij experimenteert met verschillende technieken van glasbewerking onder meer glasfusie en diverse koude technieken. Niessen wil de glasobjecten voor zichzelf laten spreken. Het moet mensen boeien en aantrekken om dichterbij te komen kijken. Een deel van de inspiratie haalt ze uit de natuur, maar ook wiskundige elementen als bollen, piramides en sterrenhemel triggeren haar voor het maken van nieuw werk.”