Adventskerk opent de deuren

Cultuur
Op zaterdag 6 augustus is de kerkopenstelling van de Adventskerk.
Op zaterdag 6 augustus is de kerkopenstelling van de Adventskerk. (Foto: Aangeleverd Adventskerk)

ALPHEN - Inmiddels hebben al velen het gedaan: een kijkje nemen in de 100-jarige Adventskerk in Alphen en luisteren naar de prachtige klanken van het Steinmeyer-orgel. Zaterdag 6 augustus is het mogelijk (weer) naar binnen te stappen. De deuren staan vanaf 12.o00 uur open en sluiten na het middagconcert om 16.30 uur.

Het lunchconcert, van 12.30 tot 13.00 uur wordt verzorgd door Neline Suiker. "U kunt dan luisteren naar muziek van A.Guilmant en J.S.Bach", meldt de kerk. Het middagconcert begint om 16.00 uur. Dan wordt het orgel bespeeld door Simon Stelling. Hij speelt dan enkele werken van een orgelconcert van Händel en van Widor. "De toegang is gratis, maar een bijdrage in de orgelpijp is van harte welkom om dit unieke orgel te behouden." Bij de voordeur staat het uurwerk, dat geschonken is door Greske Roest, de oprichter van een museum dat is opgeheven in Hillegom, met de belofte dat het nooit meer de Adventskerk verlaat. Daarna is mogelijk het interieur van de kerk bekijken: hebt u de preekstoel of de glas-in-loodramen al eens van dichtbij bekeken? Er zijn verder foto’s te bekijken over de 100-jarige geschiedenis van de kerk. "Een gastvrouw of –heer vertelt u er graag over, maar zelf rondkijken mag natuurlijk ook."

Er zijn ook weer zelfgemaakte kaarten te koop en andere cadeautjes zoals de nieuwe dubbel-cd met orgelwerken uit de Engelse, Duitse en Franse Romantiek en een cd met orgeltranscripties van beroemde orkestwerken, gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling. De kosten daarvan bedragen 18 euro en moeten contant worden betaald.

De volgende kerkopenstelling is op zaterdag 3 september. Op de Open Monumentendag (10 september) is de Adventskerk ook geopend. De kerk aan de Julianastraat 69 is rolstoeltoegankelijk. 

www.adventskerk.info.