Wereldfilms & wereldfood bij Parkvilla

Cultuur
Parkvilla toont naar eigen zeggen weer tal van mooie films.
Parkvilla toont naar eigen zeggen weer tal van mooie films. (Foto: Aangeleverd Parkvilla)

ALPHEN - Na de zomersluiting opent het filmhuis Parkvilla in Alphen op 11 augustus de deuren met tal van mooie films. De swingende dansfilm Encore bijvoorbeeld, waar klassiek en moderne dans samenkomen. De documentaire The real Charlie Chaplin is het ultieme portret van de mens achter de legendarische filmmaker. 

“We hebben voor komend najaar een gevarieerd programma samengesteld. Omdat films met een culinair ‘uitstapje’ goed lopen, draaien we op 3 en 11 september twee wereldfilms met buffet en hapjes. Een wereldreis naar Iran en Bhutan aan de hand van twee avontuurlijke films, gecombineerd met heerlijk werelds eten. Op zaterdag 3 september kun je genieten van een wereldbuffet en op zondag 11 september van wereldhapjes”, vertelt Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis.

Filmdebuut

Hit the Road is het verfrissende filmdebuut van Panah Panahi. Het is een tragikomische road movie over een gezin dat met onduidelijke bestemming door weidse Iraanse landschappen rijdt. Lunana, A Yak in the Classroom is een feel good drama, opgenomen met echte bewoners van Lunana (Bhutan). De jonge leraar Ugyen reist af naar een afgelegen dorp om les te geven. Zijn tijd daar verandert zijn leven. 

Encore

Encore is een dansfilm over verdergaan nadat je dromen in duigen zijn gevallen. De Franse dansfilm Encore van regisseur Cédric Klapisch is een ode aan tijdelijkheid. Het verhaal over de 26-jarige balletdanseres Élise die geblesseerd raakt, spoort aan om door te gaan na verlies.

Meer info en tickets zijn te verkrijgen op de website www.parkvilla.nl.