Van den Dool en Juffermans tonen hun werken

Cultuur
Een van de kunstwerken die je kunt bewonderen.
Een van de kunstwerken die je kunt bewonderen. (Foto: Aangeleverd Anja Verbruggen)

NIEUWKOOP - Tijdens Zomerkunst zijn sinds dinsdag 9 augustus de werken van twee zeer creatieve kunstenaars te bewonderen. De kunstwerken van Philip van den Dool en Kees Juffermans zijn te bezichtigen in het Reghthuys in Nieuwkoop. Het Reghthuys is tot en met zondag 14 augustus geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag 6 augustus is het Reghthuys al om 10.00 uur geopend.

Philip van den Dool is volgens het Reghthuys al jaren actief met pentekeningen, zeefdrukken en schilderen met olieverf of aquarel. “De laatste jaren richt hij zich met behulp van de Ipad op de combinatie van kunst met digitale technieken. Ook de fotografie en digitalisering van tekeningen behoort tot dit werkveld. De mogelijkheid om pixels als pigment te gebruiken maakt nieuwe toepassingen mogelijk. De heldere kleuren en het werken in lagen leiden tot volop experimenteren. De wisselwerking tussen deze nieuwe technieken, verdiepen het spelen met licht en donker en vorm. Hiermee heeft hij in 2019 de Groene Hart prijs gewonnen.”

Industriële vormgeving

In een tijd dat alles gemaakt lijkt te zijn, neemt Kees Juffermans alles wat 100 jaar industriële vormgeving voor hem klaar heeft gezet ter hand en plaatst het in een nieuw daglicht. “Een wereld steeds op zoek naar vernieuwing geeft een oneindige stroom van prachtige materialen. Voorwerpen uit een tijd dat tijd geen rol speelde en de tand- des- tijd hebben doorstaan. Hij gebruikt ze en maakt er kunstwerken van. Kranen worden kikkers en sleutels vogelveren. Zo wordt het verleden in een modern jasje gestoken.”