Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Een film over Elvis Presley is te zien bij Parkvilla.
Een film over Elvis Presley is te zien bij Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

Supereroi

FILMS

Deze Italiaanse komedie vertelt de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna en Marco. Zij is een impulsieve cartoonist; hij is een natuurkundeprofessor. In hun relatie wisselen tederheid en gevechten, leugens en affectie en geheimen en bedrog elkaar af.

Elvis

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, een rol van Austin Butler, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker, gespeeld door Tom Hanks. Parker werd geboren in Breda als Dries van Kuijk en was zijn hele leven zwijgzaam over zijn Nederlandse achtergrond. Van Kuijk is tevens uitgeroepen tot de beste manager aller tijden in de wereldwijde muziekgeschiedenis.

Arts in Cinema: Raphael Revealed

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael had in Rome een grote tentoonstelling van zijn werken plaats. Bekroond regisseur Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance en laat zien waarom Raphael wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden.

Cursussen

Schilderen met oeroude verfsoorten

Door deze intensieve en zintuiglijke omgang met schildermaterialen krijgen cursisten een diepgaand begrip voor het materiaal. Een kleurrijke wereld van pigmenten, bijenwas, kalk, eieren en oliën. Met bijvoorbeeld zelfgemaakte ei-tempera; een verfsoort gemaakt van eidooiers en pigmenten die stralende en krachtige kleuren geeft. Geen enkele verfsoort heeft zo’n sterk coloriet als ei-tempera. Verder leren cursisten zelf caseïne te maken; een heldere natuurlijke verfsoort op basis van het stremsel van melk. Na deze watergedragen verfsoorten kunnen cursisten schilderen met zelfgemaakte bijenwas-verven, zoals Punische was en encaustiek. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Informatie

Meer informatie en tickets zijn te verkrijgen via 

www.parkvilla.nl.