Werken van twee kunstenaars bewonderen

Cultuur
Een van de kunstwerken die je kunt zien.
Een van de kunstwerken die je kunt zien. (Foto: Aangeleverd Anja Verbruggen)

NIEUWKOOP - In het kader van Zomerkunst zijn er vanaf dinsdag 16 augustus werken te bezichtigen van twee kunstenaars die hun sporen hebben verdiend. De werken zijn te zien in het Reghthuys in Nieuwkoop. Het Reghthuys is tot en met zondag 21 augustus geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag 20 augustus is het Reghthuys al om 10.00 uur geopend. Bij uitzondering is het Reghthuys op donderdag 18 augustus gesloten.

Het werk van Ton Hendriks is volgens het Reghthuys ruimtelijk te noemen. Het schilderen op panelen heeft zijn voorkeur. Hendriks verwerkt diverse materialen in zijn composities onder meer takjes, zink, acrylaatglas. Licht en ruimte zijn de belangrijkste componenten in zijn werk. Verder is zijn werk te herkennen aan tegenstellingen als hol -bol, open - gesloten, hard -zacht. Het driedimensionale karakter versterkt als het ware de tweedimensionale compositie. Bij elkaar vormen al deze elementen één geheel tot een aangenaam evenwicht.

Sieraden

Iris Rijntjes is sieradenontwerpster en maakt volgens de organisatie originele sieraden en objecten, zowel voor dagelijks gebruik als voor een speciale gelegenheid. Van edelstaal, zilver en gouden hangers, een persoonlijke fotoring tot exclusieve stoffen o.a. zeewier colliers. Vaak zijn er half -edelstenen in haar sieraden verwerkt. Haar werk kenmerkt zich door simpele, krachtige lijnen en bijzondere, unieke ontwerpen. Kracht, eenvoud en elegantie staan hierbij centraal.