Broadwaymusical The Prom zien in Castellum

Cultuur
The Prom is binnenkort te zien in Castellum.
The Prom is binnenkort te zien in Castellum. (Foto: Castellum)

ALPHEN - In 1991 speelden Pia Douwes en Joke de Kruijf de rollen van Fantine en Cosette in de iconische musical Les Misérables, waarmee beiden in Nederland doorbraken. Nu, ruim 30 jaar later, spelen de grande dames van de Nederlandse musical opnieuw zij aan zij in The Prom. Deze succesrijke Broadwayproductie en absolute film hit op Netflix staat op 28 en 29 september in Theater Castellum in Alphen.

The Prom vertelt het verhaal van vier musicalsterren die ernstig op hun retour zijn. Hun verslaving aan het applaus, het succes en het klatergoud van Broadway brengt hen naar een relletje in de provincie. Daar denken ze weer een rol van betekenis te kunnen spelen. De scholiere Emma wil met haar lief Alyssa naar het eindejaarsbal van school, maar twee verliefde meisjes… dat is meer dan de conservatieve Amerikaanse gemeenschap kan verteren. Het bal wordt afgeblazen, maar de vier hebben daar zo hun eigen gedachten over.

Pia Douwes“Het is een actueel thema, een musical met een boodschap. Ik houd van theater met een diepere laag. Het is de taak van kunst om mensen een spiegel voor te houden, om hen te laten reflecteren op hun eigen bestaan. Maar - het is geen plat activisme of pamflettisme. Het zeer belangrijke onderwerp van inclusie is verpakt in een feestje met volop humor. De boodschap komt zo veel beter en scherper over.”

Liefde

Joke de Kruijf is het helemaal met haar eens. “Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Liefde overstijgt immers alles. Voor mij is het sleutelwoord van The Prom empathie. Dat je mag zijn wie je bent in een steeds harder wordende wereld.”

Gegevens

Musical The Prom – wo 28 en do 29 september in Theater Castellum. Kaarten via www.theatercastellum.nl. Het adres is Rijnplein 1-3.