Organisatie Buckeskop Biggest Band is klaar voor het spektakel

Cultuur
Ruud neemt op 17 september zijn triangel en koebel mee bij Buckeskop Biggest Band en gaat helemaal uit zijn dak.
Ruud neemt op 17 september zijn triangel en koebel mee bij Buckeskop Biggest Band en gaat helemaal uit zijn dak. (Foto: Facebook Buckeskop Biggest Band Event)

BOSKOOP - De organisatie van Buckeskop Biggest Band verwacht meer dan 300 deelnemers op zaterdag 17 september. Dan heeft op de parkeerplaats bij Flora Boskoop het grootste band-optreden uit de 800-jarige geschiedenis van Boskoop en omstreken plaats. De organisatie onder aanvoering van René van den Berg is er klaar voor. “Er komt een heleboel bij kijken: van vergunningen aanvragen tot arrangementen maken, maar we hebben de boel aardig op de rit”, aldus René. 

“We hopen natuurlijk op mooi weer, maar mocht het regenen dan wijken we uit naar het Plantariumgebouw. Ook logistiek is het een aardige uitdaging. We beginnen zaterdagochtend met de drummers. We hebben er een stuk of 15; zij mogen als eerste opbouwen. Dan komen de gitaristen (ongeveer 25), toetsenisten (circa 6), bassisten (circa 10), de blazers (circa 60), de circa 85 zangers en dan nog een heleboel djembé- en andere percussiespelers.

‘Mensen zijn al flink aan het oefenen’

We verwachten ook zo’n 100 á 150 kinderen van de basisscholen in Boskoop en voor hen hebben we djembés, shakers, trommels en boomwhackers geregeld. Momenteel geven we vanuit Buckeskop Biggest Band clinics op de basisscholen om de schoolkinderen te enthousiasmeren om mee te doen. Uiteindelijke doel van dit evenement is het stimuleren om muziek te maken in Boskoop en omgeving.”

Volop geoefend

René vervolgt: “Vanuit verschillende hoeken krijgen we signalen dat het ook echt begint te leven onder de deelnemers en de Boskopers. Mensen zijn al flink aan het oefenen en er zijn ook groepjes blazers die met elkaar oefenen.

‘We hebben er alle vertrouwen in’

We hebben zelfs vernomen dat een groepje zangeressen naar het zangfietspad bij de N11 is gefietst om daar uit volle borst te spelen, zoals dat de bedoeling is bij het zangfietspad. Het wordt nog een hele uitdaging om de band van ruim 300 muzikanten goed te laten klinken. Iedereen moet natuurlijk hetzelfde spelen en dan moet het ook nog in balans worden gebracht voor een mooi muzikaal geheel. Maar we hebben een professioneel bedrijf in de arm genomen die dergelijke evenementen wel vaker heeft gedaan. We hebben er alle vertrouwen in.”

Publiek: kom op de fiets

“Ook verwachten we natuurlijk honderden bezoekers die komen kijken en luisteren naar deze unieke band. We hebben een leuk en verrassend repertoire met actuele krakers van Maan en Snelle (Blijven Slapen) tot en met Rockin’ in the free world van Neil Young maar ook De Dijk en Shakira.

‘We hebben er vreselijk veel zin in’

Het wordt echt voor ieder wat wils en we denken fantastisch om naar te kijken en te luisteren. Bij mooi weer is het gewoon bij Flora op de parkeerplaats. Je kunt dus niet parkeren en we vragen iedereen dan ook om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Als 100.000 fans van de Formule I met het OV of de fiets kunnen komen dan moet dat hier ook kunnen toch? We beginnen kort na 15.30 uur en na afloop is er een afterparty voor alle deelnemers en bezoekers bij Flora met de Boskoopse band Ventol.”

Flink gewerkt

René sluit af: “We hebben er flink voor gewerkt met de organisatie: we zijn er klaar voor en we hebben er vreselijk veel zin in! De organisatie bestaat uit Sjaak de Jong, Sjaak Koster, Willem van der Meer, Gerda Vurens, Ap Geers en ikzelf.”