Simone Kleinsma met VERDER in Castellum

Cultuur
Simone Kleinsma komt naar Alphen.
Simone Kleinsma komt naar Alphen. (Foto: Castellum)

ALPHEN - Simone Kleinsma, regisseur Ruut Weissman en schrijver Frank Houtappels werkten al met elkaar aan de solovoorstelling Simone!. Toen het idee voor de voorstelling VERDER ontstond, werd al snel besloten om de plannen te smeden tijdens maaltijden bij Frank thuis. Op 12 oktober speelt Kleinsma het theaterstuk in Theater Castellum in Alphen.

Kleinsma: “Dat werkt goed, met zijn drieën rond de tafel. De sfeer is informeel, waardoor je sneller tot de kern durft te komen.”

Na eerdere succesvolle shows als Songs from the heart, Simone’s Songbook en Simone! betreedt Kleinsma met haar nieuwe voorstelling VERDER een nieuw pad: ze vertelt haar persoonlijke verhaal van de afgelopen jaren. Ze heeft moeten ontdekken hoe het is om na de dood van haar man en grote liefde Guus Verstraete alleen verder te gaan. Kleinsma: “Om een nieuw begin te maken, moet je eerst opruimen en ook durven weggooien. Dat heeft tijd nodig. Pas daarna blijft iets over wat het begin kan zijn van een nieuwe fase.”

VERDER is een intieme voorstelling vol verhalen, omlijst door bestaande muziek en vooral veel gloednieuw repertoire dat speciaal voor Kleinsma is geschreven.

Persoonlijk

Voor haar is de voorstelling heel persoonlijk. Tijdens de gesprekken kwam geregeld de vraag op tafel hoe ver ze daarin wilde gaan. “Het moet uiteindelijk ook weer niet te particulier worden; een voorstelling moet iedereen aanspreken of raken. Mijn verhaal over rouw en verdriet is óók het verhaal van ieder ander in het theater. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met pijn en verdriet en gaat er op een eigen manier mee om”, aldus Kleinsma.

Kaarten

Kaarten zijn te verkrijgen via de website theatercastellum.nl. Castellum is gevestigd aan het Rijnplein 1-3 in Alphen aan den Rijn.