Voorstelling Breeknacht in Castellum

Cultuur
De voorstelling 'Breeknacht' komt naar Castellum.
De voorstelling 'Breeknacht' komt naar Castellum. (Foto: Theaterbedrijf Nanna Tieman)

ALPHEN - De Week van de Afasie 2022 is van 1 tot en met 8 oktober. Dit jaar is het thema: “afasie zoekt verbinding”. Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ op maandag 3 en dinsdag 4 oktober tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

De voorstelling is volgens Castellum een bijzondere manier om lotgenoten te ontmoeten, meer te leren over afasie en een persoonlijk verhaal te zien over kracht, moed, hoop en liefde.

Over ‘Breeknacht’

Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theatergezelschap. In september 2015 slaat het noodlot echter toe. Na het spelen van hun nieuwe voorstelling ‘Feest’ krijgt Romijn achter het stuur op weg naar huis vanuit het niets een herseninfarct. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie en wederopbouw volgt. Omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, heeft Nanna over het leven voor en het leven na die afschuwelijke zwarte septembernacht een prachtige voorstelling gemaakt. ‘Breeknacht’ wordt verteld vanuit haar persoonlijke perspectief: dat van partner en mantelzorger.

Nagesprek mét soep

De voorstelling wordt om 15.00 uur gespeeld voor een klein gezelschap van maximaal 50 personen. Op deze manier ontstaat een interactie tussen de spelers en het publiek, stelt Castellum. Tijdens de voorstelling bereiden Romijn en Nana soep. Na afloop wordt de soep geserveerd aan de bezoekers en is er een nagesprek. Op deze manier krijgen bezoekers de gelegenheid om met elkaar in contact te komen, vragen te stellen en informatie over Afasie te vergaren. Kaarten á 7,50 euro (inclusief soep en nagesprek) zijn te koop via theatercastellum.nl. Met steun van de Stichting Afasie Nederland wordt de voorstelling voor het gereduceerde tarief aangeboden.