Er is van alles te beleven in Swaenswijk.
Er is van alles te beleven in Swaenswijk. (Foto: Aangeleverd Sjaak van der Neut)

Diverse activiteiten in Wijkcentrum Swaenswijk

Cultuur

ALPHEN - De aftrap van de Week van Verbinden en Ontmoeten is vrijdag 30 september om 13.30 uur vindt in Wijkcentrum Swaenswijk. Dat is een initiatief van een groot aantal Alphense maatschappelijke organisaties als onderdeel van de landelijke week tegen Eenzaamheid.

Om 14.00 uur begeleidt dirigent Ibo van Ingen dit koor met muzikale ondersteuning. Het koor bestaat uit senioren een samenwerking van Wooncentrum Driehoorne en de Nieuwe Muziekschool Alphen. Dit koor is hét bewijs dat het bij muziek niet alleen gaat om de muziek zelf, maar vooral ook om wat muziek voor mensen kan betekenen.

Koudekerks Shantykoor heeft al een lange historie en staat onder deskundige leiding van dirigent Peter van Poelje. De muzikale begeleiding is in handen van een combo. Naast het sociale aspect, het in groepsverband zingen van liedjes die een relatie hebben met een zeemansleven, is het belangrijkste doel om door middel van optredens plezier en vreugde te brengen bij mensen, die een plezierige onderbreking hard nodig hebben.

Lezing

Op maandag 3 oktober is lezing: Wat kun je doen als je eenzaam bent?
Om 14.00 uur komt schrijver van het boek: Hunkeren naar Verbinding, een andere kijk op eenzaamheid, Joan van Baarle uit Den Haag aan het woord. Spreker is politicoloog en oud- leidinggevende in de asiel- en vrouwenopvang. Zij ontdekte dat er drie soorten van eenzaamheid zijn, ieder met hun eigen oplossingen, emotionele eenzaamheid, existentiële eenzaamheid en sociale eenzaamheid. Uit eigen ervaring heeft ze dit boek geschreven en sluit mooi aan in de week van Verbinden en Ontmoeten.

Woensdag 5 oktober is er om 14.00 uur een bijzonder optreden van MIJKO uit Haarlem. “Als we ouder worden komen er twee grote boosdoeners om de hoek kijken. Dat zijn eenzaamheid en de ziekte van Alzheimer. Dit onderwerp sluit naadloos aan in de week van Ontmoeten en Verbinden”, aldus het wijkcentrum. MIJKO staat onder leiding van Marijke Kots, die in 1992 afstudeerde als dramadocent aan de faculteit Theater van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
De confrontatie met beperkingen komen langzaam om de hoek kijken en hoe ga je daar mee om? Voor de pauze is het thema: ‘Is dat uw moeder’? Na de pauze eenzaam maar niet alleen. Mijko gaat op een speelse-komische- en serieuze wijze met deze vragen aan de gang. Het is een toneelstuk met na afloop discussie, die onder leiding staat van oud-huisarts Eradus.
In het kader van de Week van Verbinden en Ontmoeten is de entree vrij evenals de koffie/thee van alle activiteiten. Ingang Wijkcentrum Swaenswijk is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b.
Meer info kijk op de site: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Inwoners in gesprek over schetsen van nieuwe oeververbinding Boskoop Nieuws 23 nov, 16:23
Afbeelding
Gemeente Alphen stelt uitvoering van de economische agenda vast Politiek 23 nov, 12:18
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
‘Als vader en dochter zijn we er voor elkaar, altijd’ Nieuws 22 nov, 21:27
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
WK-beleving in de regio: ‘Moet nog op gang komen’ Sport 22 nov, 12:10
Afbeelding
Natalie is begeleider bij St. Inversa op boerderij De Koekoekshoeve Nieuws 22 nov, 11:43
Afbeelding
Kunstwerk van De Haas in Ashram College Politiek 22 nov, 09:27
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Theatervoorstelling Motherland in Parkvilla Cultuur 21 nov, 15:27
Afbeelding
Beau Snellink debuteert met brons op 5 kilometer tijdens World Cup Sport 21 nov, 14:37
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief