Er is van alles te beleven in Swaenswijk.
Er is van alles te beleven in Swaenswijk. (Foto: Aangeleverd Sjaak van der Neut)

Diverse activiteiten in Wijkcentrum Swaenswijk

Cultuur

ALPHEN - De aftrap van de Week van Verbinden en Ontmoeten is vrijdag 30 september om 13.30 uur vindt in Wijkcentrum Swaenswijk. Dat is een initiatief van een groot aantal Alphense maatschappelijke organisaties als onderdeel van de landelijke week tegen Eenzaamheid.

Om 14.00 uur begeleidt dirigent Ibo van Ingen dit koor met muzikale ondersteuning. Het koor bestaat uit senioren een samenwerking van Wooncentrum Driehoorne en de Nieuwe Muziekschool Alphen. Dit koor is hét bewijs dat het bij muziek niet alleen gaat om de muziek zelf, maar vooral ook om wat muziek voor mensen kan betekenen.

Koudekerks Shantykoor heeft al een lange historie en staat onder deskundige leiding van dirigent Peter van Poelje. De muzikale begeleiding is in handen van een combo. Naast het sociale aspect, het in groepsverband zingen van liedjes die een relatie hebben met een zeemansleven, is het belangrijkste doel om door middel van optredens plezier en vreugde te brengen bij mensen, die een plezierige onderbreking hard nodig hebben.

Lezing

Op maandag 3 oktober is lezing: Wat kun je doen als je eenzaam bent?
Om 14.00 uur komt schrijver van het boek: Hunkeren naar Verbinding, een andere kijk op eenzaamheid, Joan van Baarle uit Den Haag aan het woord. Spreker is politicoloog en oud- leidinggevende in de asiel- en vrouwenopvang. Zij ontdekte dat er drie soorten van eenzaamheid zijn, ieder met hun eigen oplossingen, emotionele eenzaamheid, existentiële eenzaamheid en sociale eenzaamheid. Uit eigen ervaring heeft ze dit boek geschreven en sluit mooi aan in de week van Verbinden en Ontmoeten.

Woensdag 5 oktober is er om 14.00 uur een bijzonder optreden van MIJKO uit Haarlem. “Als we ouder worden komen er twee grote boosdoeners om de hoek kijken. Dat zijn eenzaamheid en de ziekte van Alzheimer. Dit onderwerp sluit naadloos aan in de week van Ontmoeten en Verbinden”, aldus het wijkcentrum. MIJKO staat onder leiding van Marijke Kots, die in 1992 afstudeerde als dramadocent aan de faculteit Theater van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
De confrontatie met beperkingen komen langzaam om de hoek kijken en hoe ga je daar mee om? Voor de pauze is het thema: ‘Is dat uw moeder’? Na de pauze eenzaam maar niet alleen. Mijko gaat op een speelse-komische- en serieuze wijze met deze vragen aan de gang. Het is een toneelstuk met na afloop discussie, die onder leiding staat van oud-huisarts Eradus.
In het kader van de Week van Verbinden en Ontmoeten is de entree vrij evenals de koffie/thee van alle activiteiten. Ingang Wijkcentrum Swaenswijk is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b.
Meer info kijk op de site: www.wijkcentrumswaenswijk.nl.

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.