Saman Amini’s Integratieplan in Castellum

Cultuur
Amini komt naar Alphen.
Amini komt naar Alphen. (Foto: Castellum)

ALPHEN - Na de veelgeprezen voorstellingen ‘A Seat at The Table’, ‘Samenloop van Omstandigheden’ en ‘Nobody Home’ komt theatermaker, performer en muzikant Saman Amini nu met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan zet hij op woensdag 5 oktober in Castellum op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving. 

Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini de bezoeker mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, zijn tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Zoekend naar een antwoord op de terugkerende vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd? 

Maatschappelijk betrokken

Amini produceert met zijn eigen stichting BLACK SHEEP CAN FLY menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

Instagram

Op Radio 1 vertelde Amini waar hij het echt voor doet. “Nominaties en prijzen, het is allemaal heel erg mooi en natuurlijk is het fijn om erkend te worden, maar uiteindelijk als ik iets zou inlijsten, dan zijn het de Instagramberichten met persoonlijke reacties van mensen. Als een ‘witte’ vrouw mij vertelt dat zij na het zien van de voorstelling bewuster is geworden van racisme. Dat zijn de prijzen voor mij”, aldus de muzikant.

Tickets zijn te koop via de website www.theatercastellum.nl. Deze voorstelling is volgens Castellum erg geschikt voor het reguliere theaterpubliek, maar bijvoorbeeld ook voor politici, (begeleiders van) statushouders en COA-medewerkers. Het theater is gevestigd aan het Rijnplein 1-3 in Alphen aan den Rijn.