Gluren bij de Buren is op zoek naar acts en huiskamers in Alphen

Cultuur
Kom op verrassende plekken met leuke optredens tijdens Gluren bij de Buren.
Kom op verrassende plekken met leuke optredens tijdens Gluren bij de Buren. (Foto: Stuinen in de Tuinen - Jesse Schoenmakers)

ALPHEN - Amateurkunstenfestival Gluren bij de Buren komt voor de zesde keer naar Alphen aan den Rijn op zondag 5 februari. Het festival opent vele voordeuren voor intieme huiskamerconcerten. De organisatie is op zoek naar lokale podiumkunstenaars van allerlei disciplines en gastvrije bewoners uit Alphen die de optredens bij hun thuis hosten. Aanmelden kan tot en met zondag 18 december via www.glurenbijdeburen.nl.

Het amateurkunstenfestival verlaagt drempels voor ontmoetingen in de wijk en biedt een podium aan lokale acts. Na twee jaren zonder wintereditie zoekt Gluren bij de Buren in 2023 weer de intimiteit van de met koffiedampen gevulde huiskamers op. Elke act geeft drie optredens van een half uur, vrij toegankelijk voor publiek. Zo kunnen buurtgenoten en andere liefhebbers een eigen route door de stad samenstellen en van optreden naar optreden hoppen.

Alle soorten amateurkunsten Gluren bij de Buren

Allerlei soorten podiumkunstenaars worden aangemoedigd om het vloerkleedpodium te betreden: van rappers tot jazzbands, goochelaars tot verhalenvertellers en balletdansers tot spoken word-artiesten. Het formaat van de huiskamer maakt niet uit. Zowel vrijstaande boerderijen als knusse studentenkamers kunnen aangemeld worden om tijdens Gluren bij de Buren te worden omgetoverd tot eendaags podia voor lokale performers.

Bruisend Alphen Gluren bij de Buren

Programmamaker Rosalie Schuitemaker: “Gluren bij de Buren is elke editie weer een groot succes in het bruisende Alphen aan den Rijn. In alle kernen van de gemeente is het elke editie weer ontzettend gezellig. Het is duidelijk zichtbaar dat dit ook leeft onder de buurtbewoners. Laten we alle huiskamers weer omtoveren tot podium en er een mooie gastvrije editie van maken!”

Open voor samenwerking Gluren bij de Buren

Als organisatie mee doen met Gluren bij de Buren? Het festival staat altijd open voor lokale samenwerkingspartners om mee op te trekken en een impactvolle editie van het festival te organiseren. Neem vooral contact op met de organisatie.

Gluren bij de Buren wordt gehouden door Stichting de Bühne.

Datum: zondag 5 februari 2023
Tijden: 12:00 - 17:00 uur
Entree: vrijwillige bijdrage gewenst
Website: www.glurenbijdeburen.nl