Op-en-top kerst met Snowponies in Castellum

Cultuur
Vier op-en-top kerst met Snowponies in Castellum.
Vier op-en-top kerst met Snowponies in Castellum. (Foto: ©Bram Willems)

ALPHEN - Als je cabaret, musical en comedy in de blender doet, er mistletoe en kerstballen aan toevoegt en het serveert met de Alex-Klaasensaus, krijg je Snowponies. Of zoals Castellum het noemt: “Misschien wel het leukste kerstfeestje van het jaar.” Op vrijdag 16 december staat De Alex Klaasen Revue maar liefst twee keer in Theater Castellum.

Na de volgens Castellum zijn bejubelde en gelauwerde voorstellingen Showponies 1 en 2 had Alex Klaasen zin om zijn tanden in de kerst te zetten. “Ik wilde iets maken waar mensen onbezorgd om kunnen lachen. Een kerstshow is sowieso al een feestje”, vertelt de theatermaker. Hij vindt het belangrijk dat Snowponies voor iedereen herkenbaar is, ook voor wie minder dol is op het feest. “Ik wilde er nadrukkelijk een uitje voor het hele gezin van maken. Het lastige is wel dat er al zo veel gedaan is, niks is origineel. Aan de andere kant is dat precies wat je vóór hebt op andere voorstellingen: het publiek gaat ervan uit dat je komt met een kerstman en een rendier. We hoeven dat alleen maar in te koppen.”

‘Ik heb jaren rondgeneusd in allerlei genres’

Eigen genre

Met zijn beide Showponies-voorstellingen creëerde Klaasen min of meer een eigen genre, dat door de pers ‘moderne revue’ wordt genoemd. “Ik heb jaren rondgeneusd in allerlei genres en daar heb ik uitgepikt wat ik leuk vond en weggelaten wat ik niet leuk vond.” Datzelfde recept hanteert hij met zijn acteurs en muzikanten in Snowponies. “Het zijn komische sketches, idiote én ontroerende liedjes, met een rijke aankleding. Ja, revue, maar in een modern jasje en met een sneller tempo.”

Tickets

Kaarten voor 19.00 uur en 21.00 uur zijn te koop via www.theatercastellum.nl.