Alice Bakkers boekenstapel uitgebreid

Cultuur
Alice Bakker uit Oude Wetering met haar nieuwste boek.
Alice Bakker uit Oude Wetering met haar nieuwste boek. (Foto: Jeroen Mies Fotografie)

OUDE WETERING - Auteur Alice Bakker uit Oude Wetering heeft afgelopen week haar achtste boek: ‘De laatste in de rij’ gelanceerd. Ze nam het eerste exemplaar van de young adult in ontvangst in Antwerpen, tijdens een boekenevenement van uitgeverij Godijn Publishing.

‘De laatste in de rij’ is de tweede deel in de serie H4C en in tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, niet het laatste. Bij deze serie, die zich afspeelt in klas H4C van het fictieve Klaverlandcollege, laat de auteur in elk deel twee klasgenoten de hoofdrol spelen.

Signeersessie

In dit deel is de hoofdrol voor Anna en Olivier. De vijftienjarige Anna voelt zich onnozel, in vergelijking tot haar vriendinnen. Altijd is zij de laatste die iets nieuws ontdekt. Ook Olivier van zestien is zo groen als gras, al zegt hij het zelf. Er is iemand die hem wereldwijs kan maken, maar is diegene voor hem bereikbaar? Het boek is als paperback en e-boek bij elke boekhandel verkrijgbaar. Zo ook bij Veenerick in Roelofarendsveen, waar Alice 4 december van 14.00 tot 15.30 uur aanwezig is voor signeersessie. Ze zet graag haar handtekening in haar nieuwste of in een van haar andere boeken.

Alice (1970) was van jong af aan al een schrijver in spe. “Verhalen verzinnen heb ik altijd gedaan”, vertelt ze. “Volgens mijn moeder deed ik dat al als kleuter: als er een rode auto voorbij reed, vertelde ik daar een verhaal bij. Eerlijk gezegd heb ik daar zelf geen herinneringen aan, maar er blijkt uit dat verhalen maken bij mij hoort.” Alice is auteur, redacteur en tekstschrijver. ‘De laatste in de rij’ is haar zesde young adult (15+). Ook is ze romanauteur en met coauteur Elly Godijn schrijft ze een romanserie. In 2023 verschijnt, naast het derde deel van de H4C-serie, ook weer een Angela & Emma. 

De laatste in de rij is verschenen bij Godijn Publishing. Paperback €16,50 - E-boek €4,99.