Midwinter Fair in het Archeon

Cultuur
De Midwinter Fair kun je vieren in het Archeon.
De Midwinter Fair kun je vieren in het Archeon. (Foto: Museumpark Archeon)

ALPHEN - In Museumpark Archeon staat komend weekend de Midwinter Fair op het programma. Het park is op zaterdag 10 december geopend van 10.00 tot 21.00 uur, zondag de 11de tot 18.00 uur.

 Al in de steentijd werd de Midwinter Fair op bijzondere wijze gevierd. In Ierland bevindt zich een Neolithisch monument, Newgrange, dat zo geconstrueerd is, dat de midwinter zonnewende voor een speciaal lichteffect zorgt.

‘Saturnalia, zwaardvechten, boogschieten’

Activiteiten

“Doe mee aan het gemaskerd bal in de Herberg. Trek je mooiste outfit aan, laat je haar doen bij de historische kapper en dans op de prachtige muziek van de vele bands. Zijn je dansskills nog wat roestig? Dan kun je beginnen met een leuke dansworkshop. Ontdek en bezoek de overdekte Fantasy Markt”, aldus het Archeon.

Net als zaterdag 10 december, zijn er op zondag 11 december heel veel activiteiten te doen. Het gaat dan om het maken van Sigillaria’s voor Saturnalia, zwaardvechten, boogschieten en leuke workshops zoals het maken van wierook, amuletten, magic wands en spellbooks. Verder kun je de toekomst laten voorspellen op diverse plekken. Ook kun je geweldig leren balfolkdansen in het Klooster en kun je mee doen met de Dungeons en Dragons one shots. Het adres is Archeonlaan 1 in Alphen.