Van alles te doen in Wijkcentrum Swaenswijk

Cultuur
In het wijkcentrum kun je bingoën.
In het wijkcentrum kun je bingoën. (Foto: Aangeleverd Sjaak van der Neut)

ALPHEN - Het seniorencollege van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan: ‘OntSpanje’ staat op vrijdag 6 januari op het programma in Wijkcentrum Swaenswijk. Aanvang is 14.00 uur door Lorena Lammers. De collegereeks gaat over het welbekende vakantieland Spanje.

Denk vooral aan het heerlijke klimaat, het strand en natuurlijk het beste eten. In deze collegereeks ga je erachter komen dat Spanje veel meer is dan alleen een vakantieland. Duik in de mooie en kenmerkende cultuur. Verken de landschappen en leer de Spaanse taal. Welke Spaanse gerechten heeft u wel eens gegeten? Welke bekende Spaanse zangers ken je?  De studentdocent Lorena Sevillano Lammers is 18 jaar. Zij studeert aan de Hogeschool van Amsterdam. Zoals aan haar achternaam te zien is, is ze niet helemaal Nederlands. Ze is namelijk ook half Spaans. Daarom leek het haar ook leuk om haar collegereeks te houden over dit Zuid-Europese land. Verder werkt ze in de bediening in een sfeervol restaurant. De entree is gratis, inclusief een keer koffie/thee.

Verkeersregels

Op dinsdag 10 januari om 14.00 uur is er een opfriscursus verkeersregels door VVN Alphen. Heeft een e-bike van rechts altijd voorrang? Wat betekent een groene streep op de as van de weg? Veel verkeersdeelnemers hebben vaak lang geleden hun rijbewijs gehaald. Intussen zijn verkeersregels veranderd, verkeerssituaties aangepast en is het vooral veel drukker geworden op de weg, ook door nieuwe vervoermiddelen zoals e-bike en speed pedelec. Tijdens de cursus kun je aan de hand van een aantal verkeerssituaties je kennis van de verkeersregels testen. Verder is er aandacht aan de inschatting van risico’s in het verkeer. Deelnemers aan de cursus kunnen desgewenst vooraf probleemsituaties in hun (woon)omgeving opgeven. Heb je vragen over specifieke verkeerssituaties in onze gemeente geef die
tijdig door via vvnalphenaandenrijn@gmail.com dan kan de cursusleider
hier bij de cursus op ingaan. De cursus is bestemd voor alle weggebruikers. Aanmelden is niet nodig en de cursus is gratis.

Bingo

Op woensdag 11 januari is er een bingo. De bingomiddag begint om 14.00 uur. “Het belooft weer een gezellige middag te zijn, een aanrader om te komen. Dus waarom thuisblijven? Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Kom dat zien en speel mee!” Entree is 6 euro inclusief twee gratis consumpties. Er worden 6 rondes gespeeld onder de enthousiaste leiding van Cees van Leeuwen.

Ingang

Ingang Wijkcentrum Swaenswijk is aan de Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen.
Meer info:

www.wijkcentrumswaenswijk.nl.